I Kračlou operisan, želi na stazu već u petak

Moto GP 21. jul. 202017:39 > 17:45
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač LCR Honde Kal Kračlou uspešno je operisan u Barseloni, a tom prilikom je postavljen mali šraf koji bi trebalo da pomogne u zaceljivanju preloma zgloba leve ruke.

Britanac je povredu doživeo u padu tokom zagrevanja pred Veliku nagradu Španije, u kojem je zadobio i blaži potres mozga. Kračlou je zbog toga morao da propusti prvu trku sezone, uprkos tome što je želeo da vozi, a nedugo zatim je italijanski tim objavio da će morati na operaciju.

Povezano

Hiruršku intervenciju je, inače, obavio doktor Ćavijer Mir, koji je u utorak operisao i osmostrukog svetskog šampiona Marka Markesa, posle preloma nadlaktične kosti, takođe u Heresu.

Želeo bih da se zahvalim doktoru Miru i njegovom lekarskom timu jer su obavili operaciju na Kalovom levom zglobu ovog jutra. Ako sve prođe kako treba, očekujemo da će se vratiti na stazu ’Anhel Nijeto’ u četvrtak ujutro, gde će odmah posetiti doktora Anhela Čartea, koji će proceniti da li je spreman za trku“, rekao je prvi čovek LCR Honde Lučio Čekinelo.

Moto GP šampionat se nastavlja već predstojećeg vikenda Velikom nagradom Andaluzije, koja će takođe biti vožena u Heresu, a kompletnu akciju sa staze možete da pratite od petka na Sport Klubu.