Doviciozo: Ne znam ništa o svojoj budućnosti

Podeli:
REUTERS/Heino Kalis

Italijanski motociklista Andrea Doviciozo rekao je da ne može da bude zadovoljan svojim početkom sezone, ali da je njegova pozicija u generalnom plasmanu uprkos tome dobra.

Vozač Dukatija je bio treći na prvoj trci u Heresu, dok je na drugoj zauzeo šestu poziciju i trenutno pravi Fabija Kvartarara iz Petronas Jamahi i vozača Jamahe Maverika Vinjalesa u borbi za titulu. Doviciozo je, inače, ovogodišnji Moto GP šampionat započeo povređen, pošto je tri nedelje pre prve trke zaradio prelom ključne kosti.

Povezano

Ne mogu da budem zadovoljan, ali mi pozicija u generalnom plasmanu nije loša. Brno može da bude bolja staza za nas od Heresa, ali će biti važno popraviti loše strane. Radili smo na tome da budemo spremni, videćemo tokom treninga da li ćemo nešto morati da menjamo. Videćemo i kakva je staza, uvek je ovde teško zbog prijanjanja, zanima nas i kakva je Jamaha, očekujem da će biti konkurentni, ali je pitanje da li će biti isto kao u Heresu“, rekao je Dovi.

Iskusni Italijan je prethodne tri sezone završio na drugoj poziciji, iza Marka Markesa, koji je zbog povrede već propustio Veliku nagradu Andaluzije, a neće voziti ni za vikend u Brnu. Doviciozo ističe da to što Markes nije prisutan ne znači da su njegove šanse sada veće.

Priliku sada imaju svi. Mark je osvojio mnogo titula, sada ne vozi, ali je svaka sezona drugačija priča. Prve dve trke ukazuju da su vozači Jamahe bolji, ali smo vozili samo na Heresu. Duga je sezona, mnogo je staza i drugačijih uslova“, naglašava Doviciozo.

Doviciozo je istakao da su naredne trke svakako bitne za njega, posebno jer još pregovara sa Dukatijem oko nastavka saradnje.

Biće ovo važne trke, i za borbu za titulu jer će se voziti na stazama koje nama odgovaraju, a rezultati utiču na budućnost. Trenutno ne znam ništa o svojoj budućnosti, znam šta želim, ali sam fokusiran na trke. Važan je trenutak sezone, želimo bolje rezultate“, kaže Italijan.

Kompletnu akciju iz Brna možete da pratite od petka u 9 časova na Sport Klubu 3.