Rosi: Nisam ovde zbog 200. podijuma

Podeli:
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da ga sve više zanima statistika kako je stariji, ali da je glavni razlog zašto još vozi to što voli izazove.

REUTERS/Jon Nazca

’Doktor’ je pre dve nedelje u Heresu stigao do svog 199. podijuma u kraljevskoj klasi, a 235. ukupno, i to posle 15 meseci čekanja. Posle dve trke u Andaluziji, Moto GP šampionat se ovog vikenda seli u Brno, gde je vozač Jamahe pre 24 godine ostvario prvu pobedu u karijeri.

Povezano

Biće ovo važan vikend jer volim Brno. U Heresu smo nešto promenili, to mi je dalo bolji osećaj, uživao sam. Lpo je bilo vratiti se na podijum posle dugo vremena. Važno je da vidimo da li mogu i ovde da budem brz, mučili smo se u Brnu poslednjih godina. Ali, moramo vidimo kakav potencijal imamo na drugim stazama, u drugim uslovima, zbog narednih trka“, naglasio je Rosi.

Italijan je ove sezone promenio šefa svog tima i doveo je Davida Munjosa, koji je prethodno radio u Skaj VR46 timu u Moto2 kategoriji. Na pitanje kako sve za sada funkcioniše Rosi je odgovorio:

Tokom prošlog leta smo shvatili da nešto mora da se promeni i odlučili smo da se kockamo sa mlađim šefom ekipe. Sviđa mi se njegov pristup, radio je u mom timu u Moto2. Osećam se dobro, može mnogo toga da me nauči, bio nam je potrebno da radimo na drugačiji način, da imamo novi uvid u sve. Treba nam vremena da razumemo jedan drugog, ali ćemo na narednih nekoliko trka videti kako to sve funkcioniše“.

Rosi je istakao da nije zabrinut zbog problema koje Jamaha ima od početka sezone sa pogonskim jedinicama, zbog čega je i ostao bez plasmana na otvaranju sezone.

U Jamahi rade vredno da bi popravili problem, nadamo se da će sve biti u redu. Ne mislim da će brze staze predstavljati problem za nas, već da su uslovi u Heresu bili ekstremni. Ovde je hladnije, biće lakše za nas, ali i naše motore“, naglasio je Rosi.

Uprkos odsustvu Marka Markesa barem sa trke u Brnu, Rosi kaže da se ne zanosi mogućnošću da se uključi u borbu za titulu.

Cilj mi je je da ostanem među prvih pet, mnogo će zavisiti od rezultata i brzine na narednim trkama, borićemo se. Nisam ovde zbog 200. podijuma već jer volim da se trkam i volim izazov. Ali, kako ste stariji gledate više statistiku, ponosan sam, samo mi to nije velika motivacija“, rekao je ’Doktor’.

Kompletnu akciju iz Brna možete da pratite od petka do nedelje na Sport Klubu 3.