Morbideli za SK: Hamilton me fascinira, on je ’zver’

Podeli:
Monster Energy

Vozač Petronas Jamahe Franko Morbideli rekao je da obožava sport, ne samo motociklizam, da ima mnogo idola, ali da se među njima izdvaja jedan.

Morbideliju je sezona koja je u toku treća u kraljevskoj klasi, u koju je stigao kao šampion Moto2 iz 2017. godine. Italijan je prvi polaznik Akademije Valentina Rosija, koji će mu naredne sezone postati timski kolega, a najbolji rezultat u najjačoj kategoriji mu je peto mesto.

Povezano

Volim sport, imam mnogo idola u svetu sporta. Inspirišu me svi veliki sportisti. Ako bih morao da izdvojim jednog momka u ovom trenutku, kao nekoga ko me fascinira, rekao bih da je to Luis Hamilton. On je zver, radi neverovatan posao već godinama. Veliki je šampion, velika inspiracija, ne samo za mene, već za sve koji se bave sportom. Takođe i ja sam pomalo tamnoput kao on, osećam da sam malo više povezan sa njim, mnogo mi je drag“, rekao je Morbideli za Sport Klub tokom virtuelnog okruglog stola koji je pred Veliku nagradu Češke organizovao Monster, glavni sponzor treće trke ove sezone.

Pored Sport Kluba, na tom okruglom stolu je učestvovalo još nekoliko novinara iz Evrope, a Morbideli je u razgovoru najviše govorio o ovoj sezoni. Zbog činjenice da mu je timski kolega Fabio Kvartararo, trenutno vodeći u generalnom plasmanu, neke je zanimalo da li bi Frenki dogodine mogao da se uključi u borbu za titulu.

Monster Energy

Moraćemo da vidimo kako će mi ići ove godine, da li ću biti brz na svim stazama. Zavisi od mog nivoa, brzine, ali više od toga konstantnosti. Fabio je prošle godine uspeo da bude brz na različitim stazama, dok sam ja bio brz na tri staze – u Maleziji, Kataru i Heresu. Moraćemo da sačekamo da vidimo da li ću baš moći da se borim za titulu. Prvo da sačekamo da prođe ova sezona, da vidimo koliko ću biti konstantan“, naglasio je Morbideli, koji je istakao da u ovom trenutku ima najbolji paket u svojoj karijeri od dolaska u kraljevsku klasu i ujedno najbolju priliku da se bori za podijume.

Morbideli se takođe osvrnuo i na pritisak koji donosi sama činjenica da se takmiči u Moto GP šampionatu, ali je otkrio i da je u istoj situaciji godinama.

Celog života sam pod pritiskom, trkao sam se od malena, znam da sam sada u kraljevskoj klasi i da je to veća stvar nego nacionalni šampionat. Ali, za mene je kada sam imao šest godina taj pritisak bio isti kao što je sada ovde. Srećom pa sam bio vozač koji se skoro svake godine borio za titulu, navikao sam na pritisak, nema nikakve velike tajne da bih se borio sa njim, samo pokušavam da ga na pravi način prihvatim i budem bolji. Ima ljudi koji su bolji pod pritiskom i onih koji pucaju, nadam se da ću biti jedan od onih koji su bolji“, istakao je Italijan.

Monster Energy

Rimljanin, koji se preselio u Tavulju da bi radio sa Rosijem, istakao je da je između dve sezone bio svestan da mora da bude bolji, da je napredovao, ali da još nije na nivou na kojem bi želeo da bude.

Više sam vežbao tokom zime, ali sam želeo da napravim korak napred jer sam shvatio da ono što radim nije dovoljno da bih bio na nivou na kojem želim. Morao sam da podignem nivo u mnogim oblastima, da budem ozbiljniji van staze, da malo više treniram, da više radim sa timom, da bolje podesim motor, da nateram Jamahu da ima dobar paket, sve te male stvari zajedno se isplaćuju u ovom trenutku. Nisam još tu gde bih želeo da budem, blizu sam, ali smo na dobrom putu“, naglasio je Morbideli.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se predstojećeg vikenda u Brnu, a kompletna akcija vas od petka čeka na Sport Klubu 3.