Kvartararo: Sada znamo gde su nam granice

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo rekao je da je zadovoljan drugim startnim mestom pred Veliku nagradu Češke, uprkos tome što ga je pad u finišu kvalifikacija potencijalno koštao treće pol pozicije ove sezone.

Kvartararov sunarodnik Žoan Zarko napravio je veliko iznenađenje osvojivši pol poziciju u Brnu, pošto je vozača Petronasa nadmašio za tri desetinke. Mlađi od dvojice Francuza je trijumfovao na prethodne dve trke ovogodišnjeg Moto GP šampionata, pa će u nedelju od 14 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu 3, juriti het-trik.

Povezano

Glavni cilj mi je bio da se nađem u prvom redu. Pokazalo se da su pneumatici odlični u prvom krugu, a ako ga promašite u drugom nećete imati ni približno isto vreme. Dao sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno, previše sam hteo. Malo sam se izokretao, ali bio je to mali pad. Dobro je da smo napravili korak napred u ritmu, sada znamo gde su nam granice. Znamo i kakav osećaj tražimo, a tek ćemo videti kakvi će uslovi biti posle Moto2 trke“, istakao je Kvartararo.

Mladi Francuz je istakao da je pomalo iznenađen što se Andrea Doviciozo i Džek Miler nisu plasirali u drugi deo kvalifikacija, ali to ne znači da će imati lak posao u nedelju.

Očekivao sam da će Džek i Andrea biti brži, ali im ne odgovaraju ovi uslovi, pošto nema prijanjanja. Znamo da Jamaha ide dobro na svakoj stazi, po jednom krugu je sjajna, ali su ovde uslovi teški zbog neravnina i ako promašimo krug drugi će biti znatno sporiji. Zadovoljan sam prvim redom, imamo ritam da bismo se borili za pobedu“, naglasio je Kvartararo.

Dvojici Francuza u prvom startnom redu pridružiće se drugi vozač Petronas Jamahe Franko Morbideli, koji veruje da ima sjajnu priliku za podijum ove nedelje.

Trkački vikend je počeo veoma dobro za nas, od starta sam imao dobar osećaj na motoru, na stazi i izgleda kao da mi je za sada najbolji u karijeri. Srećan sam zbog toga. Nisam video da je tokom treninga neko uspeo da odvoza simulaciju trke, čeka nas nepoznato, ali tako će biti svima. Biće zanimljivo i navijačima i vozačima“, rekao je Morbideli i dodao, „Do sada sam bio brz tokom mnogih vikenda prošle sezone, kao i u Heresu, ali izgleda kao da sada imam veću brzinu. Definitivno ću pokušati da osvojim podijum koji sam već zaslužio u Heresu, daću sve od sebe“.