Binder: Neverovatno je pomisliti gde smo sada

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Južnoafrički motociklista Bred Binder rekao je posle svog prvog trijumfa u kraljevskoj klasi da je to za njega ostvarenje velikog sna.

Binder je slavio na Velikoj nagradi Češke i tako ujedno doneo prvu pobedu timu KTM od ulaska austrijske kompanije u najjaču kategoriju pre tri i po godine. Šampion Moto3 kategorije iz 2016. godine je u borbi za trijumf devet krugova pre kraja pretekao Franka Morbidelija na Petronas Jamahi.

Povezano

Neverovatan je osećaj, ne verujem da ću ikada i shvatiti šta se desilo. Ovo je nešto o čemu sam sanjao, a sada se ostvarilo. Ne znam odakle da počnem… Hvala svima koji su me podržavali svih ovih godina, timu, neverovatno je pomisliti gde smo sada“, naglasio je Binder, koji je istakao da mu je najžalije što trijumf nije mogao odmah da proslavi sa timom zbog ograničenja koje je izazvala pandemija koronavirusa.

25-godišnji Južnoafrikanac je istakao da je od prvog trenutka kada je seo na KTM znao da je u pitanju poseban motor, a što se tiče njegovog prvog trijumfa kaže da je odvozao najluđih nekoliko krugova u životu.

Na početku trke sam pratio Fabija, video sam da se muči, pretekao sam ga i počeo da jurim Franka. Odjednom su i njega pneumatici počeli da muče, a ja nisam imao te probleme. Čekao sam jedan krug iza njega, a onda sam odlučio da ga napadnem i od tada sam vozio najluđih deset krugova u životu. Pokušao sam da ostanem miran, zadnji pneumatik nije imao života više u samom finišu. Video sam razliku koju mi je tim pokazivao, ali sam mislio da ću popustiti, da će sve da propadne, ali sam onda imao preostalih nekoliko najluđih krugova do cilja“, istakao je Binder i dodao, „Tim je napravio sjajan paket, na nekim mestima se mučimo, a na onima gde smo dobri imamo veliku prednost. Oduševljen sam, to sam rekao i prvi put kada sam vozio KTM na testiranjima. Neverovatno je“.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se već narednog vikenda Velikom nagradom Austrije na stazi „Red Bul ring“, uz direktne prenose na Sport Klubu.