Binder: Iznenađujuće, radujem se kiši

Moto GP 13. avg. 202018:03 > 18:08
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač KTM Bred Binder rekao je da ne menja ciljeve i želi da ostane čvrsto na zemlji, uprkos tome što je proteklog vikenda ostvario prvu pobedu u karijeri u kraljevskoj klasi.

Južnoafrikanac je slavio na Velikoj nagradi Češke, svojoj trećoj trci u najjačoj kategoriji, i tako doneo austrijskom timu prvi trijumf od ulaska u Moto GP šampionat pre tri i po godine. KTM ovog vikenda čeka domaća trka, pošto se takmičenje seli na „Red Bul ring“ u Austriji.

Povezano

Presrećan sam i dalje, što sam posle svih obaveza mogao da proslavim pobedu sa svojim timom. Sve u svemu, to je dan koji nikada neću zaboraviti“, naglasio je Binder.

Binder je istakao da je pred njegovim timom važna trka, da želi dobar rezultat, ali se ne zaleće, posebno jer će uslovi u Alpima biti drugačiji nego u Brnu.

Odradio sam nekoliko krugova po kiši u Heresu krajem prošle godine, ali tada nisam bio siguran kako motor uopšte funkcioniše. Iako zvuči iznenađujuće, radujem se kiši. Čeka nas domaća trka, važna za KTM, bilo bi dobro ostvariti dobar rezultat, ali treba ostati na zemlji, kao što sam i govorio prethodnih nedelja“, naglasio je Binder.

Svetski šampion Moto3 kategorije iz 2016. godine je uz KTM tokom skoro cele svoje karijere i ističe da se njegov put promenio u Valensiji 2011.

Tada sam mislio da idem kući, ali dobio sam mesto u Rw rejsingu. Da nije bilo tako, sada bih bio za stolom kod kuće. Zahvalio sam im se svima posle pobede, hvala im iskreno“, rekao je Binder.

Binder je, inače, potpuno neočekivano dobio mesto u fabričkom timu KTM ove sezone, pošto je Žoan Zarko odlučio da napusti ekipu godinu dana pre isteka ugovora. Prethodno je mesto ponuđeno Migelu Oliveiri, koji kaže da ne žali što nije dobio priliku da donese prvu pobedu austrijskoj kompaniji, kao i da je verovatno to najviše zaslužio Pol Espargaru.

Svaki vozač želi da donese timu pobedu, posebno tu prvu. Ne poredim se sa Bredom i Polom. Mislim da je Pol želeo da upravo on dođe do tog trijumfa, pošto je tu od prvog dana. Ne uzimam to kao osnovu za poređenje, srećan sam zbog Breda, zaslužio je uspeh, ali ne mislim da sam manje dobar vozač jer nisam ostvario prvu pobedu za KTM. Svakako ću se truditi da iskoristim svoju priliku“, naglasio je Oliveira, koji će se naredne godine pridružiti Binderu u timu.

Vozač Teh3 tima kaže da je presrećan što se Velika nagrada Portugala vraća u kalendar Moto GP šampionata i to kao poslednja trka sezone u novembru.

Oduvek sam govorio da bih voleo da imam domaću trku i ne mogu da budem srećniji zbog Portimaa, biće zabavno voziti tamo“, rekao je Oliveira.

Akciju iz Špilberga od petka do nedelje možete da pratite u direktnim prenosima na Sport Klubu 3.