Kvartararo: KTM će se boriti za titulu

Moto GP 13. avg. 202018:09 > 18:12
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vodeći u generalnom plasmanu Moto GP šampionata Fabio Kvartararo rekao je da veruje da je posle Velike nagrade Češke KTM postao ozbiljan konkurent vodećim timovima.

Mirco Lazzari gp/Getty Images

Austrijski tim je proteklog vikenda u Brnu došao do prve pobede od ulaska u kraljevsku klasu pre tri i po godina zahvaljujući Bredu Binderu.

Povezano

Kvartararo je posle trijumfa na obe trke koje su vožene u Heresu bio tek sedmi, ali je i dalje siguran na čelu šampionata, sa 17 bodova više od Maverika Vinjalesa.

Bio sam iznenađen trkom, ali… Što se tiče KTM, i Bred i Pol su vozili veoma dobro, imaju dobar ritam. Sada idemo na staze na kojima su oni već testirali novi motor, imaju veliki potencijal, boriće se za dobre pozicije na narednim trkama, ali i u šampionatu“, naglasio je Kvartararo.

Mladi Francuz je istakao da se malo privojava naredne trke, Velike nagrade Austrije, pošto je najavljena promenljiva vremenska prognoza.

Imao sam udes po kiši ovde, prva krivina ide udesno, a ja sam pao ulevo. Uslovi po kiši nisu dobri, zbog elevacije voda može da napravi problem. Svakako ćemo morati da ispratimo kakvi su uslovi, direkcija trke će to odraditi i doneti odluku. Postoji mogućnost da bezbednost neće biti kakva treba da bude“, rekao je Kvartararo.

Njegov sunarodnik Žoan Zarko vratio se na podijum proteklog vikenda, pošto je zauzeo treće mesto, iza Bindera i Franka Morbidelija na Petronas Jamahi. Vozač Avintije veruje da može do dobrog rezultata u Špilbergu.

Podijum mi daje motivaciju, a imam i samopouzdanje jer znam da je Dukati jak na ovoj stazi. To svakako menja ciljeve, ali treba ostati na zemlji da bismo bili još brži. Fokusirani smo na prave stvari, idemo korak po korak, ako se vozi kako treba motor je brz“, naglasio je Zarko i osvrnuo se na to što su drugi vozači Dukatija imali problem u Brnu, „Ne znam zašto je bio takav slučaj, ni ne trudim se da razmišljam o tomeč. Kod mene je funkcionisalo dobro, bio sam iznenađen pol pozicijom, ali jednostavno se sve poklopilo“.

Zarko se osvrnuo na to šta ga je najviše impresioniralo kod Bindera, posebno što je upravo njega nasledio u timu KTM. Francuz je imao ugovor sa austrijskim timom i za ovu godinu, ali je zbog loših rezultata odlučio da ga raskine još prošlog leta.

Impresioniran sam kako Bred spušta motor u krivinama, odlično ga kontroliše. Vidi se napredak u odnosu na prošlu godinu, zbog toga je i mogao da bude toliko brz, ja to nisam tako mogao“, naglasio je Zarko.

Sve treninge, kvalifikacije i trke sa „Red Bul ringa“ možete da pratite u direktnim prenosima na Sport Klubu 3 od petka u 9 časova.