Doviciozo: Igrao sam se sa svojom brzinom

Moto GP 16. avg. 202017:09 > 17:16
Podeli:
REUTERS/Lisi Niesner

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo rekao je da je presrećan zbog trijumfa na Velikoj nagradi Austrije, ali je takođe istakao da se osećao čudno kada je prošao kroz cilj.

Italijan je po treći put u poslednje četiri godine slavio na „Red Bul ringu“, a ujedno je svom timu doneo 50. pobedu u istoriji, dan pošto je najavio odlazak iz Dukatija na kraju sezone.

Povezano

Četvrta trka sezone Moto GP šampionata bila je izuzetno zanimljiva, a pored Dovijeve pobede obeležio ju je incident iz četvrtog kruga između Žoana Zarka i Franka Morbidelija.

Presrećan sam zbog velikog povratka posle Heresa i Brna, imao sam loš osećaj, nisam mogao da kočim, niti da budem jak u bilo kom segmentu. Mnogo toga smo shvatili ovde i uspeli da primenimo, sve je funkcionisalo bolje, a novi pneumatici su promenili mnogo toga i zato je šampionat čudan u poređenju sa prethodnim godinama. Bilo je važno ostvariti dobar plasman, a posebno pobediti“, naglasio je Doviciozo.

Dukati je od povratka Velike nagrade Austrije dominantan u Špilbergu, pošto su njegovi vozači upisali pet pobeda, a priliku za nastavak niza imaže naredne nedelje, kada je na programu nova trka na „Red Bul ringu“.

Ako bude suvo, biće teže jer naši rivali mogu da budu bolji pošto u trci možete da pronađete neka rešenja. Da Runs nije izleteo bio bi opasan. I dalje nisam 100 odsto siguran na motoru, kočim bolje, ali u krivinama nisam dobar, posebno na izlasku. To nam je potrebno da bismo bili konkurentni i na drugim stazama. Ovo je čudna staza na kojoj radimo na tome, ali videćemo šta ćemo ustanoviti“, rekao je Italijan.


Doviciozo je potom otkrio da nije imao strategiju pred nedeljnu trku, ali i zašto se osećao čudno posle svoje 15. pobede u kraljevskoj klasi.

Kada ste brzi možete da imate strategiju, sada nisam imao jasnu pre trke, ali sam je osmislio tokom trke. Igrao sam se sa svojom brzinom i isplatilo se. Iskreno, posle trke sam se čudno osećao jer nije bilo navijača i prijatelja na koje sam navikao. Drugačije je, a takođe je situacija u kojoj se nalazim čudna, ali je lepo pobediti“, istakao je Doviciozo.

Na pitanje da li bi trebalo odraditi određene promene u trećoj krivini zbog velikog incidenta koji je viđen na njoj, Doviciozo je istakao da nije saglasan, a takođe se i dotakao toga što se desilo.

Ne može svaka staza da bude isto odrađena. Iskreno, zid za leve strane je opasniji nego sama konfiguracija u trećoj krivini, to treba da se promeni da bi se unapredila bezbednost“, rekao je Doviciozo i dodao, „Treba da se vidi zašto je Zarko toliko van linije i kada je kočio zašto je otišao široko. Čudne stvari se dešavaju i moramo da proučimo zašto. Kada vidite takve incidente ne možete da budete racionalni, samo morate da budete fokusirani, a mi znamo da je to nažalost loša strana našeg sporta“.