Zarka neće biti na treninzima u petak

Moto GP 20. avg. 202019:19 > 19:34
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Moto GP šampionat nastavlja se novom trkom u Špilbergu, ovog puta za Veliku nagradu Štajerske, ali se i dalje govori o nesrećnom događaju na prošloj trci u kojem su glavnu ulogu imali Žoan Zarko i Franko Morbideli.

Francuski vozač je tom prilikom povredio kost u zglobu desne šake, zbog čega je morao na operaciju. Zbog toga će propustiti prve slobodne treninge u petak, a za subotu i nedelju tek će se videti.

To je klasična procedura fiksiranja polomljene kosti. Vratiću se u Austriju gde moram da prođem lekarski pregled da vidim da li mogu ili ne mogu da vozim ovog vikenda – rekao je Zarko.

Zarko će na pregled moći tek u petak, jer su pravila Moto GP jasna da mora da prođe najmanje 48 časova od operacije do lekarskog pregleda, a on se operisao u sredu i tek tada će se tada znati da li će biti spreman za Veliku nagradu Štajerske.

Svu akciju iz Austrije moći ćete da pratite u direktnim prenosima na kanalima Sport Kluba. U petak su prvi slobodni treninzi, u subotu treći, četvrti i kvalifikacije i u nedelju trka.