Espargaro: Pol je mali korak, želim da završim trku

Moto GP 22. avg. 202017:51 > 17:56
Podeli:
REUTERS/Lisi Niesner

Vozač KTM Pol Espargaro rekao je posle osvajanja prve pol pozicije u karijeri u kraljevskoj klasi da mu je glavni cilj da završi nedeljnu Veliku nagradu Štajerske, ali da bi voleo da se bori za podijum.

Španac zbog incidenata nije stigao do cilja na prethodne dve trke, a u subotu je na „Red Bul ringu“ doneo austrijskom timu prvu pol poziciju u istoriji. Espargaro je to učinio posle direktnog okršaja sa Takakijem Nakagamijem na LCR Hondi, kojeg je pobedio za 22 hiljaditinke.

Veoma sam srećan posle prethodna dva vikenda, kada nismo stigli do cilja, a imali smo šansu da se borimo za pobedu. Bilo je frustrirajuće, ali biti ovde kod kuće, iako bez navijača, koji nam nedostaju, uspelo nam je da dođemo do pola. To je mali korak, ali važan jer želimo da se borimo sa Dukatijem i Suzukijem“, rekao je Espargaro i dodao, „Mogli smo do pobede prošle nedelje, ali je sada drugačije. Prošle nedelje smo bili spremniji nego ostali, tada sam osećao da imam dve desetinke prednosti, pokušao sam da pobegnem, uspevalo mi je, ali sada nas čeka drugačiji scenario. Suzuki je napredovao, Dukati je tu, Nakagami mi sigurno neće olakšati posao. Ritam je svima isti, možda sam ja imao nešto posebno prošle nedelje, biće teško pobediti, ali želim da završim trku, da se borim za pobedu, ali bi i podijum bio dobar rezultat“.

Vest dana u Moto GP šampionatu je to da će aktuelni šampion Mark Markes zbog povrede odsustvovati dva do tri meseca, a Espargaro kaže da se odsustvo njegovog budućeg timskog kolege oseća.

Mark je najbolji u šampionatu, a pošto on nije tu mi ne možemo da vidimo na kom smo zapravo nivou. Ne znamo koliko brz bi bio, ali se nadamo da će se uskoro oporaviti i vratiti se na stazu“, rekao je Espargaro, koji će se naredne godine pridružiti Markesu u Repsol Hondi.


Drugoplasiranom Nakagamiju je poslednji brzi krug poništen jer je izašao van okvira staze, ali je on zadovoljan iako je ostao bez pol pozicije.

Zadovoljan sam vikendom do sada, od prvog treninga smo bili konstantni, iako se uslovi od jutra do popodneva menjaju, ali smo uvek bili među prvih pet. To je dobro, radili smo na ritmu za trku, nedostaju nam desetinka ili dve po krugu, verujem da možemo dobro da se spremimo. Biće teško voziti 28 krugova, posebni što se tiče zadnje gume jer se mučimo pri kraju. Nisam očekivao da se borim za pol poziciju, cilj nam je bio prvi red, ali sam srećan. Ako bude šansa za pobedu, boriću se, ali svako mesto na podijumu bi bilo dobro“, naglasio je Japanac.

Velika nagrada Štajerske u kraljevskoj klasi startuje u nedelju u 14 časova i možete da je pratite na Sport Klubu 1.