Zarko: Spreman sam za fabrički tim, znam šta moram

Moto GP 22. avg. 202018:04 > 18:10
Podeli:
REUTERS/Lisi Niesner

Vozač Avintije Žoan Zarko rekao je da je presrećan što su iz Dukatija potvrdili da će sledeće godine voziti taj motor, ali se još ne zna u kom timu.

Zarko se poslednjih nedelja dovodio u vezu sa fabrički timom Dukatija, ali i Pramakom, a pored njega za mesto koje će ostati upražnjeno odlaskom Andree Dovicioza konkuriše i Frančesko Banjaja. Pojedini spekulišu čak i o povratku Horhea Lorenca, ali iz italijanskog tima ne otkrivaju mnogo.

Povezano

Dukati tek treba da donese odluku, meni je san fabrički tim. Ali, ono što sam naučio dok sam vozio za fabrički tim, kada sam napravio neke greške, jeste da sam spreman za to, ali isto tako moram da imam više podijuma i budem konstantan da bi to zaslužio. Dukati gubi Dovija, imaće Džeka, ali želeće dvojicu vozača koji mogu da se bore za podijum. Ostanak uz Dukati je dobra stvar, pre nekoliko meseci smo mislili da će biti komplikovana godina, ali uz njihovu podršku i timu je bolje, meni je budućnost osigurana i mogu samo da se smešim“, naglasio je Zarko.

Francuski motociklista je na subotnjim kvalifikacijama za Veliku nagradu Štajerske zauzeo treće mesto, i to pošto je propustio prva dva treninga jer je u sredu morao na operaciju zgloba. Zarko je povredu doživeo u prošlonedeljnom udesu na „Red Bul ringu“, zbog čega će nedeljnu trku započeti iz boksa.

Nemam reči, iznenađen sam i srećan posle svih krugova, kada sam izašao iz boksa shvatio sam da mogu da se izborim sa bolom i odvozam dobre krugove. Mogu da budem brz, ali ne tokom dužeg perioda, ali to i nije bilo bitno. Osećaj je zanimljiv, malo me boli, ali sam čak i brži nego prošle nedelje i mogao sam da naučim neke nove stvari. Ne znam da li ću moći da vozim svih 28 krugova, ako budem mogao pokušaću da osvojim bodove“, istakao je Zarko.

Zarko se osvrnuo i na vest da će Mark Markes odsustvovati dva do tri meseca zbog povrede koju je doživeo na otvaranju sezone u Heresu, a potom pogoršao nekoliko nedelja kasnije.

Povezano

Sada, kada sam prebrodio operaciju, znam otprilike kako je Markesu. Povredio sam se, želeo sam da se vratim što pre, iako sam znao da ne mogu brzo da se oporavim. Teško je, ali razumem da mora da se oseća dobro da bi se vratio. Mlad je on, vratiće se jak kada se vrati“, rekao je Zarko.

Velika nagrada Štajerske u kraljevskoj klasi startuje u nedelju u 14 časova i možete da je pratite na Sport Klubu 1.