Dovi: Nije bilo kako sam se nadao

Moto GP 23. avg. 202019:57 > 20:00
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Andrea Doviciozo na petom mestu je završio trku za Veliku nagradu Štajerske. Mesto na podijumu je moglo da ga "lansira" na čelo generalnog plasmana.

„Nažalost, danas nije bilo kako sam se nadao. U prvoj trci sam imao problem sa gumama i nisam imao dobar osećaj. Kada je trka restartovana, mogao sam da promenim gume i to mi je omogućilo da budem konkurentniji i da napadnem, ali i da povratim osećaj koji sam imao ranije. Ipak, nisam bio dovoljno brz u drugoj trci, posebno ne na izlascima iz krivina i to me je sprečilo da napredujem. Moraćemo dobro da radimo kako bismo poboljšali neke aspekte i kako bismo bili kompetativniji u nastavku. Sa današnjim petim mestom veoma sam blizu prvog mesta u generalnom poretku i sada moramo da budemo konstantni u narednim trkama“, rekao je nakon trke Andrea Doviciozo.

Danilo Petrući trku je završio na 11. mestu.

„Nažalost, i u prvom i u drugom delu trke nisam mogao da vratim pozicije koje sam imao nakon starta i morao sam da ostanem iza svojih rivala. Pre crvene zastave, uspeo sam da uđem u dobar ritam i pokušavao sam da smanjim zaostatak za grupom ispred mene. U drugoj trci nisam uspeo da nađem taj ritam i iste uslove. Biće veoma važno da u sledećim trkama izborim dobru startnu poziciju u kvalifikacijama jer bi mi to donelo razliku u prvim krugovima trke“, ocenio je Petrući.