Banjaja: Nisam ni mogao da zamislim podijum

Moto GP 13. sep. 202019:34 > 19:49
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Pramak Dukatija Frančesko Banjaja rekao je da je presrećan posle svog prvog podijuma u kraljevskoj klasi, posebno jer je nastavio tamo gde je stao pre povrede.

Mladi Italijan je zbog loma noge propustio prethodne tri trke u Moto GP šampionatu, a nedeljnu Veliku nagradu San Marina i Riminija završio je na drugom mestu, iza Franka Morbidelija na Petronas Jamahi. Banjaja je tokom slobodnog treninga u Brnu doživeo prelom noge i još se nije potpuno oporavio, čemu u prilog ide činjenica da hoda uz pomoć štaka.

Povezano

 „Najvažnije mi je bilo da nastavim gde sam stao jer sam u Heresu bio dobar, a potom i u Brnu pre pada. Slomio sam nogu i sve mi je bilo teško, iza mene je neverovatnih mesec dana. Odradili smo sjajan posao, a kada sam shvatio da mi je noga dobra, da imam osećaj kao u Heresu sve mi je bilo lakše nego što sam očekivao. Pre nedelju dana nisam ni mogao da zamislim podijum, a ni drugi startni red, ali sam počeo da razmišljam o tome tokom zagrevanja“, naglasio je Banjaja.

Banjaja se sjajno probio tokom trke na stazi „Marko Simončeli“, gde je, između ostalog, imao sjajan duel sa svojim mentorom Valentinom Rosijem.

U trci je sve bilo lepo, nadoknadio sam pozicije, a najteža su mi bila poslednja četiri kruga. Malo me je noga bolela u krivinama, ali sam presrećan, osećaj je neverovatan“, rekao je Italijan i dodao, „O tome da bih mogao da budem na podijumu sam počeo da razmišljam tek kada sam pretekao Valentina jer sam imao zaista dobar ritam. Međutim, noga je tada počela da me boli, bilo je teško ostati konstantan, ali sam uspeo“.


Pre nekoliko nedelja potvrđeno je da će Banjaja dobiti novi ugovor od Dukatija, ali se još ne zna da li će biti promovisan u fabrički tim ili će ostati u Pramaku. Podijum u Mizanu mu svakako ide na ruku, a na pitanje da li je dobio neke informacije od Dukatija o tome šta ga čeka, Banjaja je odgovorio:

Nisam još ni sa kim razgovarao, nisam stigao, ali ću sve obavestiti kada se to desi“.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja već narednog vikenda Velikom nagradom Emilije Romanje, takođe u Mizanu.