"Sa Morbidelijem od sada pričam samo o fudbalu"

Moto GP 14. sep. 202011:34 > 11:36
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Zanimljiv vikend je za nama u Mizanu. Jednako je zanimljiva izjava Valentina Rosija nakon velikog uspeha vozača iz njegove Akademije.

Luka Marini slavio je u Moto 2, na drugom mestu bio je njegov timski kolega Marko Beceki. U kraljevskoj klasi, veći deo trke Valentino Rosi je gledao u leđa svom prvom učeniku Franku Morbideliju koji je ubedljivo došao do pobede. Na podijumu se našao i Frančesko Banjaja, a Rosi će na 200. podijum morato još malo da sačeka.

Zadovoljan je Rosi svakako bio uspehom vozača koji su prošli, ili su još uvek, u njegovoj Akademiji, a u izjavi za italijanski Skaj sport se upravo zbog toga našalio:

„Želim da vam dam jednu ekskluzivnu inforamciju. Odlučili smo da okončamo uspešan rad Akademije nakon uspeha Marinija i Bezekija u Moto 2 i Morbidelija i Banjaje u Moto GP. Dakle, zatvaramo Akademiju. Bilo je zabavno, ali odlazimo uz bum… Kada me je Banjaja pretekao, a Morbideli ostao daleko ispred mene pomislio sam: ‘Čija je koji đavo ideja bila da se osnuje ova Akademija?’ Ne mogu da se ljutim na bilo koga, bila je moja ideja… Od sada sa Morbidelijem razgovaram samo o fudbalu“, rekao je Rosi.