Lorenco: Odbio sam Dukati za 2021!

Moto GP 15. sep. 202020:49 > 20:50
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Petostruki svetski šampion Horhe Lorenco rekao je da je ozbiljno pregovarao sa Dukatijem oko povratka u Moto GP šampionat naredne sezone.

Španac je prošle godine iznenađujuće objavio povlačenje posle loše sezone u Hondi, istakavši da više nije motivisan. Lorenco se od tada vratio u redove Jamahe, ali kao test vozač, a poslednjih nedelja, otkako je Andrea Doviciozo objavio da napušta Dukati na kraju sezone, dovodi se u vezu sa povratkom u italijanski tim.

Povezano

Boje Dukatija Lorenco je branio dve sezone, ali je on počeo da pobeđuje tek pošto su u timu odlučili da ga ne zadrže. Potom je utočište pronašao u Hondi, ali mu je najbolji rezultat prošle sezone bio 11. mesto.

Na pitanje “Autosporta” koliko je ozbiljno razmatrao povratak u Dukati, Lorenco je odgovoreio:

Bila je to realna opcija, koja se umalo dogodila”.

Iz Dukatija su više puta istakli da se Lorenco njima nudio, a ne da su ga zvali, što Španac delimično negira.

Nije bilo baš tako. Tokom karantina sam razgovarao sa Điđijem Dal’Injom i on mi je poželeo srećan rođendan. Razgovarali smo o ličnim stvarima, porodici i sličnim stvarima, a na kraju sam ga iz znatiželje pitao o budućnosti tima i vozačima. Nedugo zatim, Mikele Pire mi je poslao poruku, polu u šali, polu u zbilji, i pitao me je da li želim da se vratim. Između razgovora sa Điđijem i te poruke sam shvatio da postoji određeno interesovanje Dukatija i počeo sam da razmatram ideju o povratku. Možda je to zbog karantina ili jer mi je nedostajao osećaj pobede, ali je to probudilo nešto u meni. Počeli smo pregovore, ali što smo bili bliži potpisivanju, sve više faktora me je navodilo da odustanem od toga. Posle nekoliko dana razmatranja, rekao sam ne Điđiju. Osećao sam se loše i još mi je žao jer sam ga doveo u čudan položaj, a mogli smo to da izbegnemo. Da sam bio siguran od početka ne bih ni započeo pregovore. Istina je da ću mu uvek biti zahvalan zbog vere u mene, ali u tom trenutku sam osećao da moram da mislim samo na sebe i došao sam do zaključka da to više ne želim”, naglasio je Lorenco.

Lorenco je takođe istakao da je mogućnost da do njegovog povratka dođe sve manja.

Šanse da se to desi se smanjuje svake godine. Iskreno, pošto sam doneo tako tešku odluku, mogu da kažem da je moja trkačka karijera gotova, iako bih voleo da ostanem u sportu na neki način”, rekao je Lorenco.