"Podijum u Italiji važniji nego u Austriji"

Moto GP 20. sep. 202016:44 > 16:47
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač KTM Pol Espargaro rekao je posle osvajanja trećeg mesta na trci za Veliku nagradu Emilije Romanje da mu taj podijum znači više nego treće mesto u trci za Veliku nagradu Štajerske.

Espargaro je kao četvrtoplasirani prošao kroz cilj, ali mu je podijum dodeljen pošto Fabio Kvartararo na Petronas Jamahi nije odradio kaznu dugog kruga, pa su mu dodate tri sekunde na vreme.

Povezano

„U Austriji je sve bilo kristalno jasno, sve je bilo sjajno. Odlično sam vozio treninge i kvalifikacije i očekivao sam tada dobar rezultat, možda i pobedu.  Nije lako doći do podijuma pored svih ovih momaka, ali kada te motor toliko sluša i kada je sve dobro, možeš da očekuješ dobre rezultate. Ali kada zaostajete za vodećim 12 ili pet sekundi kao što se meni dešavalo, onda shvatite koliko je podijum dobar rezultat za vas. Sigurno je ceo tim zahvalan na ovom rezultatu i ovo je bila veoma važna trka za nas. Isto toliko važna će biti i Barselona za nas. Tek posle te trke ćemo moći da vidimo kako će šampionat dalje teći za nas„, rekao je Espargaro.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se već narednog vikenda za Veliku nagradu Katalonije na stazi „Katalunja“, uz direktne prenose na Sport Klubu.