Lorenco do pola u poslednjem trenutku

Moto GP 6. apr 201323:06 > 07. apr 2013 1:03

Vozač Jamahe Horhe Lorenco osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Katara kojom u nedelju startuje ovogodišnji Moto GP šampionat.

Aktuelni šampion je do najbolje startne pozicije pod reflektorima na stazi „Losail“ stigao neverovatnim krugom u vremenu od 1:54.714 minuta.

Španac je tim krugom za dve desetinke nadmašio Kala Kračloua na Jamahi ekipe Teh 3, a njima dvojici će se u prvom redu na startu trke, u nedelju u 21 čas, pridružiti vozač Repsol Honde Dani Pedrosa.

U Kataru su u subotu vožene prve kvalifikacije u novom formatu, podeljene u dva dela, a Lorenco je bio nezaustavljiv. Kvalifikacije su donele i iznenađujuće rezultate, a iako je rasplet borbe za prva tri mesta bio onakav kakav je bio očekivan, iza je bilo iznenađenja.

Tako se Andrea Doviciozo našao na četvrtom mestu na Dukatiju, i to sa samo devet hiljaditinki zaostatka u odnosu na Pedrosu.

Iza njega će se na startu naći vozač LCR Honde Štefan Bradl i Mark Markes na Repsol Hondi, dok će Valentino Rosi svoju prvu trku za Jamahu posle dve i po godine početi sa sedme pozicije.

Prvu desetoricu kompletiraće Alvaro Bautista na Gresini Hondi, drugi vozač Jamahe Teh 3 Bredli Smit i Andrea Janone na Pramak Dukatiju. 

Author: AK, B92