Rosi: Uskoro potpisujem za Petronas Jamahu

Moto GP 24. sep. 202018:54 > 18:56
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Valentino Rosi je pred Veliku nagradu Katalonije rekao da je sve dogovoreno oko njegovog angažmana u Petronas Jamahi 2021. godine.

Još odavno je poznato da Valentino neće biti u fabričkom timu Jamahe, a od tada se konstantno priča da će preći u Petronas Jamahu. Saradnja i dalje nije ozvaničena, a Valenitno je potvrdio da će do nje doći.

Između dve trke u Mizanu smo sve sredili. Takođe smo pričali i poslednjih dana. Situacija je jasna, trkaću se za Petronas sledeće godine„, rekao je Valentino Rosi pred Veliku nagradu Katalonije.

Povezano

 „Međutim ugovor je malo duži, neke stvari još treba da sredimo i nismo u žurbi iskreno jer smo sve već dogovorili. Tokom ovog vikenda ću potpisati ugovor i veoma sam srećan što ću nastaviti da se trkam zajedno sa Jamahom i Petronasom„.

Rosi kaže da neki vozači u MotoGP brzo donose odluke, a da je on razmišljao korak po korak.

Mi pričamo od Heresa u julu i dogovorio sam se sa Jamahom i Petronsom. Međutim mi ne žurimo. Važan je ugovor i moramo da sredimo neke stvari, motocikl, tim takođe. Mislim da će neki momci iz Petronasa ići u fabrički tim sa Kvartaraom i u suprotnom smeru takođe„, dodaje Rosi.

Svoju poslednju sezonu u fabričkoj Jamahi 41-godišnji Doktor prvodi solidno ali bez pobede još uvek. On je 26 bodova iza Andree Dovicioza koji vodi u generalnom plasmanu