Kvartararo presrećan, Morbideli "malo besan"

Moto GP 27. sep. 202020:20 > 20:22
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Petronas Jamaha imala je odličan dan u Barseloni. Fabio Kvartararo slavio je na Katalunji dok je Franko Morbideli bio četvrti.

„Ovo je najbolji momenat koji sam imao u dugom periodu. Od Hereza smo imali težak period, ovo je bolji osećaj od tih pobeda. Nisam očekivao da budem ovako brz u prvim krugovima, a Đoan Mir i Aleks Rins su bili veoma brzi na kraju trke. Moramo da shvatimo zašto se tako mučimo na kraju trke. Znamo da je naš motor bolji u kvalifikacijama, moramo to bolje da izbalansiramo, ali na kraju dana uvek je najvažniji rezultat sa trke, a mi smo danas pobedili. Osećaj je sjajan kada si na njavišem stepeniku podijuma. Veoma sam srećan što je sledća trka na ‘mojoj’ stazi jer ove sezone nema mnogo trka. Zahvaljujem se i mom timu, ova pobeda je bila zaslužena“, poručio je nakon trke Fabio Kvartararo.

Franko Morbideli nije bio presrećan.

„Malo sam besan što sam završio na četvrtom mestu, pozitivna stvar je da smo na dobrom nivou, ali želimo više. Ljut sam jer sam napravio grešku, počeo sam baš jako i prerano potrošio gume. Bio sam na ivici tokom borbe sa Fabiom i pokušavao sam da se oporavim na kočenjima. Na kraju sam otišao preširoko, izgubio sam dve sekunde i šansu da se nađem na podijumu. I pored svega mislim da je ovo bila najbolja taktika, sve u svemu vikend nije bio loš. Osvojio sam pol poziciju, generalno gledano bio sam brz, tako da sam zadovoljan time. Sada možemo malo da odmorimo i da se potrudimo da budemo brzi i na Le Manu“, rekao je Franko Morbideli.