Kvartararo: Nisam prestao da se borim

Moto GP 11. okt. 202017:45 > 17:47
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo rekao je posle trke za Veliku nagradu Francuske da je kiša mnogo uticala na njegov rezultat.

Kvartararo je ima izuzetno lošu trku, pošto nijednog trenutka nije uspeo da pronađe pravi ritam po kiši. Na kraju je stigao do devete pozicije u direktnoj borbi sa Vinjalesom i Đoanom Mirom na Suzukiju, svojim glavnim rivalom u borbi za titulu.

Kiša je počela baš pred početak trke i to me je razočaralo i poremetilo. Znali smo da će suva staza biti bolja za nas. Bila je to teška trka, ali sam srećan jer ni u jednom trenutku nisam odustao i prestao da se borim. Kada me je Đoan Mir prestigao u poslednjem krugu, uspeo sam da se odbranim i vratim u ritam. Bilo je važno da uzmem što više bodova. Videćemo šta će biti u Aragonu, ali sada sam manje-više zadovoljan trkom u ovako teškim uslovima. Biti na pol poziciji na domaćem terenu je posebno. Sada je bilo samo 5.000 navijača, ali to mi je mnogo pomoglo„, rekao je Kvartararo.

U generalnom plasmanu Kvartararo sada ima 115 bodova, 10 više od Mira, a 18 od Dovicioza, dok je Vinjales četvrti sa 96 bodova.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se već narednog vikenda za Veliku nagradu Aragona.