Po uzoru na Senu: Morbidelijeva brazilska koncentracija

Moto GP 26. okt. 202014:15
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Petronas Jamahe Franko Morbideli istakao je da je u nedelju osetio 'drugačiji, brazilski tip koncentracije', kakav je primetio kod svog idola Aertona Sene.

Morbideli je trijumfovao na Velikoj nagradi Teruela. Na stazi ‘Motorlend’ ostvario je drugu pobedu u sezoni, ukupno 10. u karijeri.

„Ono što sam osetio u nedelju je drugačiji tip koncentracije, ja ga zovem brazilska koncentracije, zbog jednog od mojih idola Sene. Nikada nisam verovao da tokom trke možete da budete kocnetrisani više nego inače, sve do sada. Ljudsko biće može da uradi neverovatne stvari, ako je u mentalnom stanju kao što sam je bio u ovoj trci“, rekao je Italijan.

Povezano

„Kada sam završio trku, osećao sam kao da sam vozio dva kruga. Ja sam racionalna osoba, ali u nedelju sam osetio nešto drugačije“.

Lider u generalnom plasmanu je Mir sa 137 bodova. Slede Kvartararo sa 123, Vinjales sa 118 i Morbideli sa 112.

„Nerealno je razmišljati o pobedu. Mi smo satelitski tim. Ali nerealno ne znači i nemoguće. Moramo da verujemo u ono što radimo. Ništa nije nemoguće u životu, ništa. Zaostajemo 25 poena, spremni smo da damo sve od sebe u naredne ti trke. Ne smemo da napravimo grešku. Moramo da radimo naporno i videćemo gde će nas to odvesti“.

Moto GP šampionat se nastavlja Velikom nagradom Evrope na stazi „Rikardo Tormo“ 8. novembra.