Aprilija potvrdila: Smit zamenjen pred poslednje 3 trke

Moto GP 27. okt. 202021:31 > 21:36
Podeli:
Mirco Lazzari gp, Getty Images Sport

Ekipa Aprilije Rejsing Tim Gresinija objavila je da će zameniti svog vozača Bredlija Smita Lorencom Savadorijem za poslednje tri trke sezone 2020.

Smit, koji je prethodno radio kao test-vozač za Apriliju, dobio je mesto vozača u ekipi kako bi zamenio Andreu Janonea, koji je morao da služi 18-mesečnu kaznu koju je dobio zbog dopinga.

Britanac Smit je osvojio 12 poena tokom sezone, a najbolji rezultat bilo mu je 12. mesto na Velikoj nagradi Andaluzije.

Povezano

Tim je objavio da Smit neće biše biti vozač, ali da se saradnja sa njim nastavlja i da će u budućnosti raditi kao test-vozač.

Njegova zamena biće Savadori, nekadašnji vozač Superbajk šampionata, a trenutno test-vozač Aprilije, koji se takmičio na Superbajk šampionatu u Italiji ove godine i odlično vozio na RSV4.

Pre svega, želimo da se zahvalimo Bredliju na trudu tokom ove sezone. Preuzeo je ulogu koju nije očekivao i sa velikim dostojanstvom je izvršavao svoje zadatke, a njegov doprinos je izuzetno vredan. Sada smo veoma uzbuđeni zbog činjenice da će Savadori debitovati“, navodi se u saopštenju izvršnog direktora Aprilije Masima Rivole.

Odluka o Janoneovoj žalbi se očekuje sredinom novembra, budući da je obavljeno saslušanje na Sudu za sportsku arbitražu pre dve ndelje.