Kalendar za 2021: Povratak u normalu, za sad bez Brna

Moto GP 6. nov 202012:33 > 12:38
Podeli:
REUTERS/Gonzalo Fuentes

MotoGP je objavio preliminarni kalendar takmičenja za 2021. godinu koji se ne razlikuje preterano od kalendara po kom je trebalo da se vozi u 2020. Najveća razlika je što fali Velika nagrada Češke u Brnu.

Novi šampionat sveta u motociklizmu bi trebalo da počne po običaju u Kataru. 28. marta će se voziti noćne trke, da bi zatim sledile trke u Argentini i SAD. Potom od maja sledi evropski deo šampionata, voziće se u Heresu, Le Manu, Muđelu, Barseloni, Zahsenringu, Asenu, Finskoj, Špilbergu, Silverstonu, Aragonu, i Mizanu. Tek 3. oktobra motociklisti idu u Aziju gde će voziti u Japanu, Tajlandu, potom slede trke na Ostrvu Filip i na stazi Sepang, da bi se šampionat po običaju završio u Valensiji.

U kalendaru nema Brna, ali ne znači da neće biti ta trka ubačena naknadno.

Kao što znate Brno nije u kalendaru. Pričali smo sa njima mnogo godina i uvek tražimo homologizaciju i da se urade neki radovi na stazi, posebno koji se tiču promene asfalta. Južnomoravska vlada nije mogla da potvrdi da će promeniti podlogu koji su potrebni da se Velika nagrada održi. Zato Brno nismo stavili u kalendar i čekamo da vidimo da li će uspeti to da urade. Ako ne urade ubacićemo rezervnu trku u neki termin„, rekao je prvi čovek Dorne Karmelo Espeleta.

Probaćemo da se vratimo u normalu. Pričali smo sa promoterima i narpavili smo normalni kalendar je je važno zakazati dane i znati tačno kada će biti trke. Nadamo se da ćemo uspeti. Mnoge stvari još ne znamo i zato imamo rezervne trke„, dodao je Espeleta. 

Rezervne trke u kalendaru su Portugal, Indonezija i Rusija.