Marini i Skaj VR46 u kraljevskoj klasi 2021!

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Italijanski motociklista Luika Marini napraviće dugo očekivani iskorak u Moto GP zajedno sa svojim timom Skaj VR46. Marini, aktuelni treći u generalnom plasmanu u Moto 2 konkurenciji, u narednoj sezoni biće zajedno sa Eneom Bastijaninijem vozač Avintije, koja je ugovorila saradnju sa Skaj VR46.

Marinijev polubrat po majci je legendarni motociklista i sedmostruki osvajač Moto GP šampionata u kraljevskoj klasi – Valentino Rosi.

Takođe, stigla je i vest da će se Skaj VR46 povući iz Moto3 klase kao posledica prelaska u Moto GP šampionat. 

Bastijanini je potvrdio da je potpusao ugovor sa Dukatijem u septembru u Mizanu, ali nije bio obelodanio da je u pitanju Avintija. Čekalo se da tim raskine saradnju sa španskim vozačem Titom Rabatom, koji je ovim potpisom Marinija ostao bez mesta.

Svi vozači od malih nogu imaju želju da se trkaju u Moto GP šampionatu, a ja ću u 2021. ostvariti taj san. Tokom ovih godina sa Skaj Rejsing timom VR46 sakupio sam mnogo iskustva i voma sam im zahvalan što su mi omogućili da postignem ovako veliki uspeh. Veoma sam srećan što ću imati priliku da vozim Dukati, brend čiji sam veliki fan još od dana mog idola Kejsija Stonera“, izjavio je Luka Marini.

Marini ima 23 godine, a 2013. je nastupao u Moto 3 šampionatu uz Tvelv rejsingu vozeći Hondu. Na Kaleksu je vozio Moto 2 od 2015. godine.

Zanimljivo je da će u narednoj sezoni Moto GP šampionat imati tri para braće – u pitanju su Mark i Aleks Markes, Pol i Aleš Espargaro, a od skoro i Valentino Rosi i Luka Marini. 

U direktnim prenosima treninge, trke i kvalifikacije Moto GP šampionata možete pratiti samo na kanalima Sport kluba.