Mir: Pobeda u savršenom trenutku

Moto GP 8. nov. 202017:56 > 18:10
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Đoan Mir blistao je od sreće posle trijumfa na Velikoj nagradi Evrope na stazi u Potrugalu u Moto GP šampionatu. Mladi 23-godišnji Španac stekao je 37 bodova prednosti u generalnom plasmanu u odnosu na prvog pratioca Fabija Kvartarara. Dve trke pre kraja nalazi se na korak od titule.

Ne mogu da opišem koliko sam zadovoljan. Pobeda u kraljevskoj klasi mi je nedostajala i došla je u savršenom trenutku. Tim Suzukija je uradio neverovatan posao. Osećao sam se fenomenalno na motociklu tokom cele nedelje“, u dahu je rekao Mir.

Povezano

Mladi Španac ističe da ga nije opteretila činjenica da je bio vodeći u generalnom poretku bez ijednog trijumfa.

Nisam bio zabrinut, mada mi je to bilo negde u malom mozgu. Uspevao sam tokom cele sezone budem na podijumu u trkama u kojima nisam bio pobednik. Lepo je kada dobijate trke, ali sigurno da je mnogo važnije da na kraju budete najbolji po broju bodova. Imamo veliku prednost i to me čini spokojnim uoči dve poslednje trke„, kaže Mir.

U narednoj trci koja se vozi u Valensiji, Miru je dovoljno da se popne na podijum i obezbedi titulu. Zanimljivo je da je on deveti vozač, koji je ove godine trijumfovao u Moto GP šampionatu. Španac je na dobrom putu da na tronu zameni sunarodnika Marka Markeza, koji je osvojio prethodne četiri titule u kraljevskoj klasi.