Janone: Najgora nepravda, neću odustati

Moto GP 10. nov. 202015:57 > 15:59
Podeli:
Mirco Lazzari gp Getty Images Sport

Tema dana u svetskom motociklizmu svakako je produžetak suspenzije koju je dobio Mogo GP vozač Andrea Janone, a on se povodom kazne oglasio na Instagramu nazvavši odluku „nepoštenom“.

  Ranije u utorak potvrđeno je da je Sud za sportsku arbitražu produžio suspenziju Janoneu na četiri godine.

Danas smo dobilo vesto o najgoroj nepravdi koju sam ikada mogao da zamislim. Iz srca mi je otrgnuta moja najveća ljubav. Nema razuma i logike u tim navodima o meni, a uz to su i mnoge činjenice pogrešne. Za sve ovo će doći pravi trenutak i pravo vreme i jasno je da ja neću odustati. Znao sam da su protiv mene velike sile, ali sam se nadao“, napisao je 31-godišnji Andrea Janone.

Polagao sam nade u intelektualnu iskrenost i sprovođenje pravde. Sada patim više nego što sam ikada mogao da zamislim. Ko god je pokušao da mi uništi život će uskoro svatiti koliko snage imam u svom srcu. Moja moć je moć nevinosti i čiste savesti. Kazna može da promeni neke događaje, ali ne može da promeni čoveka“, zaključio je italijanski motociklista.

Janone je uzorak za doping kontrolu dao 3. novembra 2019. tokom trkačkog vikenda u Maleziji i tada je ustanovljeno prisustvo Drostanolona u njegovoj krvi.