Munjevita reakcija: Beceki menja Janonea?

Moto GP 10. nov. 202017:15 > 17:20
Podeli:
Getty Images/Mirco Lazzari gp

Pobendik Moto 2 trka i štićenik Valentina Rosija Marko Beceki trenutno je vodeći kandidat za mesto vozača Aprilije, pošto je postalo poznato da Janone zbog produžetka suspenzije neće nastupiti u sledećoj sezoni, prenosi Autosport.

Ranije u utorak bilo je poznato da će Janoneova suspenzija biti produžena na čak četiri godine.

Aprilija je brzo reagovala po saznanju vesti u nameri da nađe partnera za Aleša Espargara u sezoni 2021, a Beceki je vozač koji je privukao najviše pažnje tog tima.

Povezano

Beceki je u svojoj drugoj sezoni u Moto 2 konkurenciji i vozač je VR46 tima, a trenutno je u generalnom plasmanu samo 29 poena u zaostatku u odnosu na lidera šampionata Eneu Bastijannija, a prethodnog vikenda je slavio na trci za Veliku nagradu Evrope.

Aprilija bi na taj način morala posebno da ugovori saradnju sa Becekijem, pošto 22-godišnji vozač ima potpisan ugovor sa timom VR46 za narednu sezonu.

Ukoliko njegov prelazak bude uspešan, Beceki će postati drugi vozač ovog tima koji je u kratkom roku prešao u Moto GP konkurenciju, pošto je u nedelju objavljeno da će Rosijev polubrat Luka Marini biti novi vozač Avintije.

Dugo se mislilo da je favorit za drugo mesto u Apriliji Kal Kračlou, vozač LCR honde, ali sada se smatra da bi on mogao da postane test-vozač Jamahe. Treća opcija je Tito Rabat, koji je dolaskom Marinija izgubio mesto u Avintiji.