Skaj: Rosi ipak negativan, ide u Valensiju

Moto GP 12. nov 202012:12 > 12:15
Mirco Lazzari gp/Getty Images

U MotoGP kuloarima se šuškalo da je Valentino Rosi pozitivan ponovo na virus korona što izgleda nije slučaj. Jamaha je inače zbog ovoga pozvala Doktorovu zamenu Gereta Gerlofa pa je to još dodatno raspalilo tračeve.

Valentino Rosi je prvi put bio pozitivan na virus korona pred dve trke koje su se održale u Aragonu. Pred Veliku nagradu Evrope on je dobio zeleno svetlo u petak da nastupi na treningu u subotu i na kvalifikacijama, a zatim je na trci ispao.

Doktor je bio lažno pozitivan na najnovijem testiranju, a posle tog uzorka moraće da priloži još dva negativna. Isto će važiti i za članove Rosijevog tima. 

Povezano

U Valensiju je zbog lažno pozitivnog testa Valentina Rosija pozvan Geret Gerlof. Amerikanac je bio na Jamahinom motociklu prošlog petka i solidno je vozio na treninzima za nekoga ko nikada nije bio na MotoGP motociklu ranije i ko je potpuni anonimus za ovu kategoriju. Podsetimo pre trke u Valensiji Gerlof nije imao ni stranicu na Vikipediji.

Jamaha je inače tim koji je najviše pogođen virusom. Zaražen je bio šef Masimo Meregali, a još pet osoba u timovima Valentina Rosija i Maverika Vinjalesa su sada u izolaciji. Čak je i sam Vinjales bio pod velikim rizikom da dobije virus, ali je on trenutno negativan.