Lorenco nije srećan: Kao da menjaš zlato za bronzu

Moto GP 14. nov. 202021:27 > 21:30
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

"Kao da menjaš zlato za bronzu". To je komenatar Horhea Lorenca na odluku Jamahe ko će biti test vozač.

Iako je pre samo mesec dana rekao da nije više testirao za Jamahu zbog pandemije koronavirusa, Horhe Lorenco u komunikaciji sa navijačima na Tviteru iznosi drugačije mišljenje.

Od početka godine Lorenco je testirao samo nekoliko dana na „Sepangu“, a iako su drugi timovi imali testiranja na drugim stazama Španac se nijednom nije našao na motoru. Testirao je Jamahu još samo u Algarveu u oktobru. Oba puta vozio je stari motor.

Na konstataciju jednog navijača da Jamaha ne koristi njega koji je petostruki svetski šampion i da je to kao da „rudar pronađe zlato ali ga ignoriše kako bi nastavio da traži ugalj“, Lorenco je odgovorio da je to „isto kao da menjaš zlato za bronzu“.

„Voziću isti motor kao u Sepangu, a koristićemo ovaj test za podešavanja menjača, kao i testiranja pneumatika u ovim vremenskim uslovima, na ovakvoj podlozi. Malo ćemo se i igrati sa podešavanjima, ali su ona malo drugačija, pošto je motor od prošle godine. Ranije mi je rečeno da ću voziti novi model, ali sam po dolasku saznao da nije bilo vremena da se pripremi. Šteta je, ali dali su sve od sebe i nije bilo moguće“, rekao je Lorenco pre samo mesec dana pred testiranja u Portimau.