Zarko najbrži na FP2, pad i začelje za Rosija

Moto GP 20. nov. 202016:58 > 17:01
Podeli:
REUTERS/Stephane Mahe

Žoan Zarko je bio najbrži na drugom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Portugala u MotoGP kategoriji svetskog šampioanata u motociklizmu.

Žoan Zarko je imao vreme 1:39.417, a još čak 14 vozača je imalo manje od sekunde zaostatka za vozačem Avintije. Drugi je bio Maverik Vinjales sa nešto više od desetinke zaostatka, dok su ga sledili Aleš Espargaro, Fabio Kvartararo, Bred Binder, Žoan Mir, Andrea Doviciozo, Pol Espargaro, Džek Miler i Franko Morbideli.

Na početku drugog slobodno treninga je Aleks Rins imao incident i pad u osmoj krivini, dok je kasnije pad imao i Takaki Nakagami.

Najpre je prvo mesto držao Štefan Bradl, smenio ga je ubrzo Migel Oliveira koji je bio silno motivisan na domaćem tlu. Ubrzo je još jedan vozač KTM Pol Espargaro zauzeo prvo mesto, da bi potom u samom finišu prvo mesto zauzimali najpre Maverik Vinjales, zatim Džek Miler pa Žoan Zarko.

Pad je u poslednjih 15 minuta treninga imao i Valentino Rosi i to u četvrtoj krivni. Doktor je imao pretposlednje vreme na drugom treningu i od njega je jedino bio sporiji Mika Kalio.