Oliveira: Bilo je nepredvidivo, sledeće sezone još teže

Moto GP 22. nov 202020:49 > 20:52
Podeli:
REUTERS/Lisi Niesner

Vozač Teh3 ekipe Migel Oliveira kaže da je morao da kontroliše emocije tokom trke za Veliku nagradu Portugalije, njegove rodne države, u kojoj je trijumfovao.

Oliveira je bio najbolji u poslednjoj trci u sezoni ostvarivši drugu pobedu u njoj, a ukupno 14. u karijeri.

Drugačije je bilo nego u Austriji, gde sam u poslednjem krugu došao do pobede. Bilo je mnogo emocija tada, adrenalina… Sada praktično nije bilo borbe. Startovao sam kao prvi i završio na toj poziciji. Bilo je potrebno da kontrolišem emocije tokom cele trke, mislim da sam to učinio prilično dobro„, rekao je on..

Povezano

Oliveira je iza sebe ostavio Džeka Milera i Franka Morbidelija.

Nisam želeo da gledam poredak u prva tri kruga. Hteo sam samo da održim brzinu, pratim svoju putanju i gledam da me neko ne ugrozi sa unutrašnje strane. Prvi krug sam izvozao za 1:40 i to je bio dobar parametar koliko brže ili sporije mogu da idem„.

Vozač Teh3 sezonu je okončao na devetom mestu.

Bila je ovo u potpunosti drugačija sezona zbog različitog formatatrka i konkurencije među vozačima i timovima. Fabrički timovi su pobeđivali u trkama, dolazili na podijume, ništa nije moglo da se predvidi. Mislim da će u sledećoj sezoni sve biti još teže„, zaključio je 25-godišnjak, koji će sledeće sezone voziti za KTM.

Podsetimo, titulu u Kraljevskoj klasi osvojio je Đoan Mir ispred Franka Morbidelija i Aleksa Rinsa.