Aleks Markes: Nikad nisam video Marka tako neraspoloženog

Moto GP 31. mar 202221:1320 komentara
Podeli:
Mark Markes, Aleks Markes
xDasrilxRoszandix via Guliver

Osmostruki prvak sveta u motociklizmu Mark Markes doživeo je dva pada pripremajući se za trku za Veliku nagradu Indonezije. Tom prilikom je dobio potres mozga, ali ono što je problematično da mu se opet javila diplopija (duple slike), što je problem koji „vuče“ više od dve godine i koji je nastao usled povrede nerva pri padu tokom trke u Heresu 2020. godine.

Činjenica da je primoran na novu pauzu veoma je pogodila slavnog vozača, a o tome kako se oseća govorio je Markov brat Aleks Makres.

Mogo GP:

„Prvih nekoliko dana bio je veoma loše raspoložen, što je i normalno. Mislim da ga nikada nisam video takvom stanju. Srećom, vidi se napredak. Sada se oseća veoma dobro. Čak se malo i šalimo na tu temu, aj pokušavam da ga ohrabrim“, izjavio je Aleks Markes.

„Vid mu je bolje i to nas sve raduje. Želeo bih da ga vidim na stazi što pre zato što… Brat mi je i želim mu sve najbolje. Svi u Hondi žele da vide kako vozi i testira sposobnosti mašeg motocikla“, izjavio je 25-godišnji vozač LCR Honde.

Štefan Bradl, test vozač Honde će zameniti starijeg brata Markesa na predstojećem trkačkom vikendu u Argentini, a timski kolega mlađeg Markesa Takaki Nakagami propustiće trku jer je pozitivan na virus korona.

Direktan prenos treninga, kvalifikacija i trke za Veliku nagradu Argentine moći ćete da pratite u direktnom prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar