Aleš: Boli, ali neće biti problema

Moto GP 18. avg 202211:232 komentara
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Aleš Espargaro je u Silverstonu odlično prošao, s obzirom na to da je povređen vozio i tako je izgubio tek jedan bod u borbi sa Fabijom Kvartararom za titulu šampiona sveta.

Kvartararo je u Britaniji završio osmi, a Espargaro deveti. Tako je sada razlika između njih dvojice 22 boda i nije nemoguće da ćemo u preostalih osam trka imati borbu za titulu. U petak počinje Velika nagrada Austrije, a vozač Aprilije je spreman za nove izazove.

„Moja situacija napreduje iz dana u dan. Nema više otoka na stopalu leve noge, dok desna noga je ta koja je imala prelom u Silverstonu i ona me i dalje boli. Međutim mislim da neću imati problema ovog vikenda i ciljam dobru trku. Zanima me da vidim kako će moj motocikl izgledati u Austriji, cilj ostaje da budemo brzi u svakoj prilici“, rekao je Aleš Espargaro.

On je udese imao i u Holandiji i u Britaniji dok je na tim trkama njegov timski kolega Maverik Vinjales stigao do podijuma. To bi značilo da je Aprilijin motocikl dobro spremljen i na Alešu je da se pokaže sada u preostalim trkama i da proba da ugrozi aktuelnog šampiona Kvartarara.

Trku za Veliku nagradu Austrije pratite u nedelju na Sport Klubu 3.

Komentari

Vaš komentar