Aramko rejsing tim VR46 od 2022. u Moto GP šampionatu!

Moto GP 24. jun. 202112:45 > 12:5511 komentara
Podeli:
Aramco Racing Team VR46

Aramko rejsing tim VR46 od 2022. će se takmičiti u Moto GP šampionatu, potvrđeno je u četvrtak. Novi tim će u naredne tri godine sarađivati sa Dukatijem.

Armako rejsing tim VR46 biće satelitski tim proizvođača iz Bolonje.

„Srećni smo što možemo da potvrdimo da ćemo od 2022. godine učestvovati u Moto GP šampionatu sa timom od dva vozača u bojama VR46. Putovanje je započeto pre nešto više od osam godina, rođenjem VR46 akademije. Bilo je to dugo i teško putovanje, ali puno zadovoljstava i uspeha, zbog čega smo ponosni. Ovo je prekretnica, ali nije i krajnje odredište“, rekao je Alesio Saluci u ime VR46 akademije.

povezane vesti

Tim iz Tavulije potvrdio je da je potpisao petogodišnji ugovor sa Dornom o takmičenju u ‘kraljevskoj klasi’.

„Zadovoljstvo je što ćemo imati priliku da poželimo dobrodošlicu VR46 timu u Moto GP. To su uzbudljive vesti za navijače širom sveta i sve u padoku zbog neverovatne karijere Valentina Rosija i razvoja VR46 akademije. Valentino jeste i biće važan deo ovog šampionata, a sa dolaskom njegovog tima, nastaviće da inspiriše nove generacije“, poručio je izvršni direktor Dorne Karmelo Espeleta.

Aramko rejsing tim VR46 oformljen je saradnjom VR46 akademije i kompanije Tanal Entertainment Sport & Media, koja je u vlasništvu kraljevske porodice Saudijske Arabije.

Princ Abdulaziz bin Abdulah Al Saud nada se da će Valentino Rosi biti jedan od vozača.

 

Komentari

Vaš komentar