Banjaja: Rosi mi je u subotu rekao da je došao moj dan

Moto GP 13. sep. 202114:365 komentara
Podeli:
Frančesko Banjaja
Ducati Motor Holding SpA

Italijanski motociklista Frančesko Banjaja otkrio je da zasluge za trijumf na Velikoj nagradi Aragona ima i njegov mentor Valentino Rosi.

VN Aragona

Vozač Dukatija je u nedelju došao do svog prvenca u kraljevskoj klasi pošto je vodio tokom skoro cele trke, a u poslednja tri kruga je vodio fantastičnu borbu sa Markom Markesom na Repsol Hondi.

Banjaja je drugi polaznik ’Doktorove’ akademije koji se našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja, a pre njega je to učinio Franko Morbideli tri puta prošle sezone.

Ova pobeda je za Akademiju, definitivno. Jer radimo zajedno svakog dana, pokušavamo da svakog dana napredujemo. Svi su mnogo pomogli, govorili su nam šta da pokušamo da bismo bili bolji. I Vale mi je u subotu rekao da će nedelja biti moj dan. Gledao je kakav ritam imam, procenio je da je Mark najbrži, ali da sam ja odmah iza njega“, otkrio je Banjaja.

Mladi Italijan je istakao da mu je devetostruki svetski šampion poručio da ne odustaje od konvencionalnog izbora pneumatika za trku – prednje tvrde i meke zadnje. Jedini vozač koji se odlučio za drugačiju taktiku bio je Žoan Zarko iz Pramak Dukatija, a on je ostao bez bodova na stazi „Motorland“.

Zaslužio je zagrljaj jer mi je rekao da se odlučim za prednji tvrdi i meki zadnji pneumatik. Na izlazu iz njegovog domaćinstva mi je to ponavljao, pošto sam na prethodnoj trci odlučio da promenim izbor pred sam start, a na prvoj trci u Austriji sam doneo pogrešnu odluku pre crvene zastave i na to me je podsećao“, naglasio je vozač Dukatija.

Banjaja je otkrio da je osetio i veliko olakšanje posle pobede, pošto je propustio nekoliko sjajnih prilika ove sezone. Pre trijumfa u Aragonu italijanski motociklista je proveo 57 krugova u vođstvu.

Nisam očekivao da ću biti toliko dobar na ovoj stazi, prošle godine sam imao mnogo problema. Ali, od prvog treninga nisam menjao ništa na motoru, sve je bilo savršeno. Neverovatan je osećaj pobediti“, istakao je Banjaja.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se već predstojećeg vikenda za Veliku nagradu San Marina i Riminija na stazi „Marko Simončeli“.

Komentari

Vaš komentar