Banjaja: Znao sam da će Mark biti izuzetno brz

Moto GP 13. sep. 20210:305 komentara
Podeli:
Stephane Mahe, Reuters

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja došao je do prve pobede u kraljevskoj klasi u karijeri jer je slavio na trci za Veliku nagradu Aragona, a posle velikog rezultata bio je očekivano oduševljen.

Italijan je na stazi „Motorland“ upisao neverovatan trijumf posle sjajnog duela sa osmostrukim svetskim šampionom Markom Markesom.

Moto GP:

Današnja pobeda je zaista bila neverovatna. Znali smo da smo jaki, ali i da će Mark Markes biti izuzetno brz na ovoj stazi. Kada sam prešao u vođstvo, trudio sam se da mu odbijem napade jer sam znao da je blizu. Poslednja četiri kruga su bila jako teška, nisam mogao da dočekam da se završe jer je stalno bio pored mene. Na kraju sam doživeo neuporedive emocije“, izjavio je Frančesko Banjaja.

Ne uzimam ovu pobedu zdravo za gotovo. Došao sam sa mnogim pitanjima, ali ova godina teče savršeno“, rekao je Italijan.

Uprkos tome što je imao jednu od najlošijih trka ove sezone, Kvartararo je zadržao ubedljivu prednost u generalnom plasmanu. Francuz drži čelo sa 214 bodova, Banjaja je drugi sa 161, a Mir treći sa 157.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se već narednog vikenda za Veliku nagradu San Marina i Riminija na stazi „Marko Simončeli“.

Komentari

Vaš komentar