Banjaji pol u Mizanu i nada za titulu, Fabio tek 15.

Moto GP 23. okt. 202114:51 > 15:0627 komentara
Podeli:
Frančesko Banjaja
Vid Voršič

Frančesko Banjaja je osvojio pol poziciju pred Veliku nagradu Emilija Romanje u Mizanu u MotoGP kategoriji. Ono što podgreva nadu da će šampionska trka ipak biti neizvesna je pozicija Fabija Kvartarara, koji u nedelju počinje tek sa 15. pozicije.

Frančesko Banjaja je na prvom izlasku na stazu postavio vreme 1:33.045 i u tom momentu mu nije bilo ravnog na stazi. Pratio ga je Iker Lekuona. Svi ostali su bili u daleko lošijem ritmu i nisu mogli da pariraju vozaču Dukatija. On je na kraju sa tim vremenom i osvojio pol poziciju.

U drugom izlasku na stazu je Džek Miler imao dobar krug ali je ipak bio sporiji od klupskog kolege. To je pak bilo dovoljno za drugo mesto. Treće mesto uzeo je iznenađujuće Luka Marini na samom kraju kvalifikacija. On će prvi put biti u prvom startnom redu u karijeri u MotoGP karijeri. Biće to i poklon za polubrata Valentina Rosija koji po poslednji put vozi na italijanskom tlu.

Probleme u kvalifikacijama je imao Markes. On je u jednom trenutku jedva obuzdao svoju Hondu posle čega se uhvatio za rame, a zatim je u drugom izlasku na stazu završio u šljunku.

Fabio Kvartararo je osvojio tek 15. poziciju i nije uspeo da se plasira u Q2 po prvi put u svojoj karijeri. Francuz je tokom prvog dela kvalifikacija imao veoma loše rezultate i nikako nije uspeo da bude na prvom ili drugom mestu. Ispred njega su bili Iker Lekuona i Frančesko Banjaja, a da stvar bude gora njegov najbolji krug kojim je obezbedio 13. mesto je bio poništen jer je vozio punom brzinom kroz žute zastave.

U Mizanu sledi velika borba i možda pred poslednje dve trke ipak dobijemo uzbudljivu situaciju. Trenutno Fabio Kvartararo ima 52 boda više od Peka Banjaje i u Mizanu može da overi titulu. Ipak ako trku ne završi u bodovima, a Banjaja slavi onda će prednost biti prepolovljena maltene.

Trka je od 14 časova u nedelju uz direktan prenos na Sport Klubu 3.

Komentari

Vaš komentar