„Beštija“: Kakav osećaj, pretekao sam Marka, šefa Moto GP

Moto GP 19. sep. 202118:4611 komentara
Podeli:
Enea Bastijanini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

U nedelju je trka Moto GP šampionata za Veliku nagradu San Marina donela uzbudljiv finiš u kojem je Peko Banjaja izdržao napade Fabija Kvartarara, a veliku pažnju javnosti privukao je i 23-godišnji Italijan Enea Bastijanini. Vozač Avintije je sjajnom vožnjom stigao do najboljeg plasmana u karijeri.

Bastijanini se impresivnom vožnjom probio od 12. pozicije do podijuma, a u tom pohodu popularna „Beštija“ pretekla je i svetske šampione – Marka Markesa i Đoana Mira.

VN San Marina i Riminija:

Osećaj je sjajan, pogotovo što sam na putu do svog prvog podijuma pretekao Marka Markesa, šefa Moto GP šampionata. A sve se to dogodilo u Mizanu! Kada sam video da imam dobar ritam, mislio sam da mogu i da pobedim, ali je to ipak bilo malo nemoguće“, izjavio je Enea Bastijanini.

Iskreno, ne znam šta je bio ključ mog uspeha. Ujutru mi ritam nije bio dobar, ali kada je trka krenula, nešto se promenilo. Kada sam uzlazio u krivine bio sam zaista takmičarski nastrojen. Mislim da je ključno bilo to što sam dobio samopouzdanje kada sam pretekao dvojicu-trojicu vozača. U Aragonu i Mizanu sam uspeo da se adaptiram na agresivnost GP19“, rekao je osvajač šampionata u Moto 2 kategoriji u 2020. godini.

Kvartararo na čelu generalnog plasmana sada ima 234 boda, Banjaja ga sledi sa 48 manje, dok je Mir treći sa 167 bodova. Naredna trka sezone Moto GP šampionata vozi se 3. oktobra za Veliku nagradu Amerika u Ostinu uz direktan prenos na Sport klubu.

Komentari

Vaš komentar