Binder: Imam sve što je potrebno za kraljevsku klasu

Moto GP 4. feb. 202216:36
Podeli:
Derin Binder
Monster Energy

Vozač RNF Jamahe Derin Binder rekao je da veruje da ima sve što je potrebno za skok iz Moto3 kategorije u kraljevsku klasu.

Povezano

Mladi Južnoafrikanac je prethodnih godina veću pažnju privukao problematičnim potezima nego dobrom vožnjom, ali to nije sprečilo malezijski tim da mu pruži šansu u najjačoj kategoriji.

Mlađi brat svetskog šampiona iz Moto3 kategorije iz 2016. godine Breda Bindera, proveo je sedam punih sezona u najslabijoj klasi, u kojoj je na 117 trka zabeležio jednu pobedu, uz pet podijuma i tri pol pozicije. Na putu do najjače kategorije preskočio je Moto2, ali smatra da mu to neće biti problem.

“Prelazak iz Moto3 u kraljevsku klasu je definitivno veliki skok, ali to što nikada nisam vozio ništa ni izbliza kao što je MotoGP motor je sjajno u isto vreme pošto nemam nikakva očekivanja i uživam u svakom trenutku. Znam da imam sve što je potrebno za kraljevsku klasu, tako da sada samo treba da dam sebi vremena da učim u prilagodim se na motor. Ponosan sam na ovaj korak, ne mogu da zahvalim dovoljno svima onima koji veruju u mene i koji su mi omogućili ovu priliku. San svakog motocikliste je da stigne do kraljevske klase, ovaj skok je gotovo nemoguć, ali je i kul u isto vreme”, rekao je Binder.

Binder je ove nedelje na stazi “Sepang” prvi put seo na Jamahu M1, a prava testiranja na istom mestu čekaju ga od subote. Nova sezona počinje Velikom nagradom Katara 6. marta, a 24-godišnji Južnoafrikanac se ne opterećuje očekivanjima.

“Moj lični cilj je da učim i napredujem svaki put kada se nađem na motoru i, naravno, želim da se borim sa ostalim novajlijama za titulu najboljeg u sezoni. Želim da idem korak po korak, ne želim da uradim ništa ludo, što bi moglo da mi uspori napredak”, naglasio je Binder.

Veliku pomoć u privikavanju na kraljevsku klasu Binder će svakako imati u svom timskom kolegi Andrei Doviciozu, najstarijem vozaču u šampionatu.

“Nadam se da ću blisko sarađivati sa Andreom i učiti od njega, pošto ima mnogo iskustva. Siguran sam da ćemo se dobro slagati, za mene je sjajno što ću deliti garažu sa njim. Već mi je dao mnogo saveta tokom testiranja u Heresu o tome kako da izvučem najbolje iz motora”, istakao je vozač RNF Jamahe.

Moto GP šampionat ćete i ove sezone moći da pratite ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar