Binder uz Dovija u WITHU Yamaha RNF MotoGP timu 2022.

Moto GP 21. okt. 202115:48 > 15:482 komentara
Podeli:
WITHU YAMAHA RNF MotoGP Team
WITHU YAMAHA RNF MotoGP Team

RNF Rejsing objavio je u četvrtak pred početak trkačkog vikenda u Mizanu dogovor o saradnji sa WITHU i Jamahom koja će "sa ponosom sledeće sezone nositi ime WITHU Yamaha RNF MotoGP Tim".

WITHU je bio jedan od prvih partnera koji je podržao Sepang rejsing tim 2018. godine, a sada su partneri uz objavu nastavka saradnje objavili da će satelitski tim i u 2022. godini opremu dobiti od Jamahe što daje nadu da će biti konkurentni i ubuduće.

Andrei Doviciozu će se u timu sledeće sezone priključiti Darin Binder.

„Veoma sam srećan što je sada sve zvanično. Ovo je tim koji čine tri izuzetno profesionalne ekipe i zaista se radujem početku priprema i celoj sezoni 2022. Srećan sam i zbog saradnje sa WITHU ekipom koja je izuzetno strastvena i uvek imaju lepe reči motivacije za nas. Takođe, veoma se radujem što će mi timski kolega bizi Darin Binder. To je retka situacija, nema mnogo vozača koji direktno iz Moto 3 klase dolaze u Moto GP. Verujem da je tim u njemu video nešto zanimljivo pa i mene raduje da ga vidim na Moto GP motoru“, rekao je Doviciozo.

„Izuzetno sam zahvalan na ovoj prilici, oduvek mi je san bio da vozim u Moto GP. Nisam očekivao da ću iz Moto 3 odmah preskočiti u najjaču klasu ali spreman sam za izazov i na naporan rad. Cilj mi je da odmah ostavim pečat i nađem svoje mesto među najboljima i da što više učim kako bih postajao bolji sa vremenom“, rekao je Binder.

Komentari

Vaš komentar