Da li je Kvartararo trebalo da bude diskvalifikovan?

Moto GP 6. jun 202119:05 > 19:5035 komentara
Albert Gea, Reuters

Posle trke za Veliku nagradu Katalonije u Moto gp šampionatu, pokrenuto je pitanje da li je Fabio Kvartararo trebalo da bude diskvalifikovan iz bezbednosnih razloga, pošto je ostao bez zaštite za grudi.

Pobedu na Katalunji ostvario je Migel Oliveira, a na pobedničkom postolju našli su se još Žoan Zarko i Džek Miler.

Trku je obeležio incident u kome je učestvovao Fabio Kvartararo. Vozaču Jamahe se tokom trke otkopčao kombinezon i on je izvadio zaštitnik za grudi. Uprkos tome, nastavio je da se takmiči do kraja.

povezane vesti

Na konferenciji za medije kasnije je postavljeno pitanje da li je Kvartararo trebalo da bude diskvalifikovan.

„O tome odlučuju u direkciji trke. Ovo je nešto što se retko dešava, ja se ne sećam slične situacije. Ali kada je reč o bezbednosti vozača, direkcija mora da donese odluku. Bilo je jasno da on ne može da zakopča odelo. U tom slučaju, zbog njegove bezbednosti, trebalo je da ga zaustave“, rekao je Oliveira.

„Nije bilo opasno za nas, ali za njega jeste. Ne možemo da se trkamo sa otkopčanim odelom. Bar da je izvadio štit i zakopčao ga… Zbog njegove sigurnosti bilo bi logično da su ga zaustavili“, dodao je Zarko.

„Naravno da bismo svi u toj situaciji bili ljuti. Kada ste vozač, ne razmišljate o sebi i svojoj bezbednosti, već o rezultatu. Neko treba da donese odluku umesto nas, jer nam se ne može verovati“, istakao je Miler.

Kvartararo je na čelu generalnog plasmana, a prate ga Zarko i Miler.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se za Veliku nagradu Nemačke na stazi „Sahsenring“ 20. juna.

Komentari

Vaš komentar