Đoan Mir: Početak sezone je „super pametan“

Moto GP 13. maj. 202116:3112 komentara
Podeli:
Joan Mir
AP Photo/Jose Breton

U aktuelnoj MotoGP sezoni još nismo videli Đoana Mira da je zablistao u pravom smislu. Aktuelni svetski šampion ima samo jedan podijum i to je bilo treće mesto u Portugalu. U Kataru je bio četvrti i sedmi, dok je u Heresu završio peti. Ipak on nije nezadovoljan.

Trenutno je tek četvrti u generalnom plasmanu iza Banjaje, Kvartarara i Vinjalesa i ima 17 bodova manje od vodećeg Peka Banjaje.

Mislim da je naš početak sezone super pametan. Tu smo, u poziciji u kojoj želimo da budemo i jedni smo od glavnih konkurenata u ovom trenutku da se borimo za titulu. Tako da smo tu. Tačno je da je moglo da bude bolje, trebalo je da budemo malo konkurentniji verovatno u Heresu, da se borimo za podijum, ali smo veoma blizu. U Kataru je bilo isto ali svakako smo jaki„, rekao je Đoan Mir.

Srećan sam početkom sezone jer hoću sezonu iz koje ćemo imati manje na početku, a na kraju ćemo steći više. Hoću da počnemo mirno i onda da uvećamo brzinu i da uvećamo intenzizet„, dodao je vozač Suzukija.

I zaista Mirova šampionska sezona je bila slična jer je u prvih šest ttrka imao svega dva podijuma, da bi sjajno završio jer je u poslednjih pet vikenda imao dva treća mesta i jednu pobedu.

Komentari

Vaš komentar