Doktor ponovo spaja Marinija i Becekija

Moto GP 17. sep. 202123:44 > 23:571 komentar
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Bliži se kraj trkačke karijere za čuvenog Doktora Valentina Rosija. Ali već sada je jasno da je to samo prelaz u jednu novu priču vezanu za kraljevsku klasu a to je vođenje sopstvenog tima.

Rosi je već uveliko u poslu pripremanja tima Aramko Rejsing Tim VR46 (na Dukatiju) za sledeću sezonu. A plan je da u njemu voze prošlogodišnji vicešampion Moto 2 klase Luka Marini i trenutno trećeplasirani u istoj klasi Marko Beceki. Njih dvojica su zajedno vozili za Sky Rejsing Tim VR46 prošle sezone u Moto 2 klasi i bili su prvi u timskom plasmanu. Očekuje se da Rosi ovu odluku potvrdi na Velikoj nagradi San Marina ovog vikenda.

– Radili smo na ovome veoma naporno tokom godina, jer smo znali da će nažalost ovaj trenutak da dođe pre ili kasnije. Ali uradili smo sjajan posao. Naredne godine biće čak četvorica iz Akademije biće u kraljevskoj klasi. Banjala i Morbideli biće u fabričkom Dukatiju i Jamahi, najboljim timovima i oni postaju kandidati za titulu. A Luka i Beceki biće sa Dukatijem. To će biti poklon mojim navijačima koji me tolike godine podržavaju – rekao je Rosi.

Moto GP šampionat nastavlja se ovog vikenda u San Marinu na legendarnoj stazi Mizano, praktično domu Valentina Rosija.

Komentari

Vaš komentar