Dominacija se nastavlja: Kvartararu četvrti pol zaredom

Moto GP 29. maj 202115:25 > 16:1641 komentara
Podeli:
Fabio Kvartararo
© 2021 YAMAHA MOTOR RACING SRL

Francuski motociklista Fabio Kvartararo nastavlja da ređa pol pozicije ove sezone. U Muđelu je došao do čak četvrte zaredom.

Vozač Jamahe bio je najbrži u Q2 u vremenu 1:45.187 potvrdivši još jednom koliko je dominantan ove sezone u kvalifikacijama. Međutim i Dukatiji su pokazali da imaju čemu da se nadaju na svom terenu, pošto su Frančesko Banjaja na drugom i Žoan Zarko na trećem mestu imali zaostatke od 230, odnosno 245 hiljaditih delova sekunde.

Najprijatnije iznenađenje napravio je Aleš Espargaro koji se probio do četvrtog mesta, iako je u jednom trenutku bio čak i drugi. Prvih 10 su zaokružili Džek Miler, Binder, Oliveira, zatim tandem Suzukija Aleks Rins i Đoan Mir i na kraju Franko Morbideli.

Sa 11. mesta startovaće Mark Markes, koji je morao u Q1 da se bori i to sa Maverikom Vinjalesom. Imali su čak i jedan zanimljiv duel, pošto je vozač Repsol Honde pratio zemljaka u Jamahi zbog zavetrine, Vinjales je napravio grešku koja ga je koštala Q2 i na kraju će startovati sa 13. mesta. Valentino Rosi biće tek 21. na startu.

Trku za Veliku nagradu Italije možete pratiti u direktnom prenosu od 14 časova na Sport Klubu 2.

Komentari

Vaš komentar