Dorna nagoveštava: Zamena za Suzuki?

Moto GP 3. maj. 202213:5030 komentara
Podeli:
Alex Rins
xJosexBretonx via Guliver

Ljubitelje Moto GP šampionata su u ponedeljak šokirale informacije da će Suzuki po završetku tekuće sezone napustiti svetsko prvenstvo u motociklizmu, a u utorak se tim povodm oglasila i Dorna.

U saopštenju Dorna navodi da je jednostrana odluka o napuštanju neprihvatljiva.

Povezano:

„U svetlu glasina o Suzukijevom odlasku iz Moto GP šampionata krajem 2022. godine, Dorna je zvanično kontaktirala sa fabrikom kako bi podsetila Suzuki na uslove ugovora između te kuće i Mogo GP. Ugovor ne dozvoljava Suzukiju da jednostrano objavi raskid saradnje. Ipak, u slučaju da Suzuki napusti šampionat posle međusobnog sporazuma, Dorna će odlučiti koji je idealan broj vozača i timova u Mogo GP klasi od sezone 2023. Dorna nastavlja da bude predmet interesovanja mnogih prestižnih timova u svetu motociklizma – kako fabričkih, tako nezavisnih, koji su veoma zainteresovani za mesto na gridu. Zanimanje ovih timova samo je pojačano u poslednja 24 časa“, stoji u zvaničnom saopštenju Dorne.

Povlačenje Suzukija iz najjače kategorije stiže posle sedam godina od povratka u nju, a dve posle osvojene titule sa Đoanom Mirom.

Šokantna odluka sada dovodi u pitanje budućnosti Mira i Rinsa. Pojedini mediji prenose da će mlađi od dvojice Španaca izvesno preći u Repsol Hondu, gde će biti timski kolega Marku Markesu, umesto Pola Espargara. Za Rinsa se trenutno ne zna gde bi mogao da završi, pošto je prethodno potvrdio da radi na tome da dobije novi ugovor sa japanskim timom, dok je Mir još pre početka sezone izjavio da želi da ostane. Obojici je, inače, ugovor sa Suzukijem isticao na kraju godine.

Komentari

Vaš komentar