Dovi: Nije mi žao što sam odbio Apriliju

Moto GP 8. apr 202219:212 komentara
Andrea Doviciozo
MotoGP com Cordon Press via Guliver

Italijanski motociklista Andrea Doviciozo iza sebe ima ostvarenu karijeru i 15 pobeda na trkama u Moto GP šampionatu, a govoreći za „Autosport“ izjavio je da ne žali zbog toga što nije prihvatio poruku Aprilije posle razlaza sa Dukatijem.

Aprilija beleži fantastične rezultate na startu nove sezone, Aleš Espargaro je trijumfovao na trci za Veliku nagradu Argentine, a 36-godišnji Doviciozo je trenutno član RNF MotoGP Rejsinga.

Dovijev intervju za SK:

„Nije mi žao što nisam prihvatio ponudu Aprilije. Ne zbog toga što ne bih želeo da budem deo njihovog tima – naprotiv. Veoma me raduje rezultat koji su ostvarili, za kratko vreme koje sam proveo sa njima uvideo sam da gaje opuštenu i produktivnu atmosferu. Čestitao bih Aleksu, veoma me je obradovao. Lako je reći da biste vozili na motociklu koji je pobedio, ako bi smo se rukovodili tom logikom, svi bi išli da voze u šampionskom timu“, izjavio je Andrea Doviciozo.

„Ponuda koju sam ja dobio od Aprilije bila je nešto drugačija – prema njoj bih najveći deo vremena proveo kao test-vozač. To je bila moja odluka i nisam razočaran njom“, rekao je slavni italijanski motociklista.

U toku je treći trkački vikend u Moto GP šampionatu – u petak se voze prvi i drugi trening u Mogo GP, Moto 2 i Moto 3 kategoriji. Trkanje na stazi „Amerikas“ u Ostinu, kao i trku za Veliku nagradu Amerika u nedelju možete pratiti na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar