Dovi: Odnos sa Dal’Injom? Nula

Moto GP 9. jan. 202117:09
Podeli:
© Ducati Motor Holding spa

Andrea Doviciozo odlazi iz Dukatija, a sledeće sezone će pauzirati. Ipak, konačno je otvoreno govorio o razlozima odlaska iz italijanske ekipe, iza čega stoji odnos sa generalnim direktorom Luiđijem Dal'Injom.

Spekulisalo se da je u pitanju novac, da Dovi nije bio zadovoljan ponudom, ali italijanski motociklista otkriva da je nešto drugo po sredi.

povezane vesti

Ne da to nije bio razlog, već uopšte nije bilo ponude za produžetak ugovora. Jednostavno Dal’Inja je odlučio tako. Sve odluke su isključivo njegove u Dukatiju. Baš kao i angažovanje Lorenca. Postojala je mogućnost da dovedemo Markesa, ali on je hteo Horhea. Moj odnos sa njim? Nula. Prošlih godina bio je 30%, a onda kada je 2017. došao Horhe Lorenco prošao je u svađama i moj tim i ja smo bili izolovani. Više nismo razgovarali o razvoju motocikla. A nažalost Dukati ima ogroman potencijal. I to me je ljutilo ovih osam godina, jer mislim da smo mogli mnogo više – rekao je Doviciozo.

Sve je došlo do konačne tačke pucanja pred Zahsenring 2019.

To je trebalo da bude tehnički sastanak, imali smo različite ideje i hteli smo sastanak sa svim inženjerima. Počeo je kao tehnički sastanak, ali se završio konfrontacijom nas dvojice. Điđi se osetio napadnutim i pobeđenim i od tog momenta je zatvorio sva vrata.

Komentari

Vaš komentar