Doviciozo: Pristupam sezoni kao da mi je poslednja

Moto GP 24. jan 202220:564 komentara
Andrea Doviciozo
© 2022 WITHU YAMAHA RNF MotoGP TEAM

Italijanski motociklista Andrea Doviciozo rekao je na predstavljanju motora RNF Jamahe da nije srećan što će biti najstariji vozač u Moto GP šampionatu ove sezone, ali da barem može da se smeje zbog toga.

Povezano

Posle povlačenja Valentina Rosija, Doviciozo, koji se vratio u kraljevsku klasu pet trka pre kraja prošle sezone, sa 36 godina je najstariji u šampionatu, a pred njim je 20. sezona u Svetskom šampionatu. Iskusni Italijan će se naći na fabričkoj Jamahi, za razliku od finiša prošle godine, kada je vozio specifikaciju iz 2019. godine, što je svakako sjajna vest za njega.

“Definitivno je 20 godina mnogo, to je baš mnogo iskustva. S jedne strane je to dobro jer možete da izbegnete greške i uveliko znate na čemu želite da radite u zavisnosti od svog iskustva i karakteristika. S druge strane, iskustvo može da utiče na vas zbog mnogih stvari koje su se desile tokom tih 20 godina, a to nekad nije dobro. I morate dobro da kombinujete ta dva aspekta, ali ima više pozitivnih nego negativnih stvari”, rekao je Doviciozo, “Ali, naravno, ne mogu da budem srećan što sam najstariji u šampionatu, to nije pozitivno (smeh). Ako sam ovde u ovim godinama to znači da sam radio na pravi način tokom karijere i da su mi ljudi sa kojima sam sarađivao pomogli da konstantno napredujem. Ne mogu dovoljno da im se zahvalim na tome, a na to mogu da budem ponosan”.

Popularnog Dovija ugovor sa malezijskim timom veže do kraja ove godine, a na pitanje da li razmišlja o onome što sledi posle odgovorio je:

“Prošla godina je bila čudna, a i ova će biti jer nemam plan, to je istina. Nije da ne želim da pričam o tome, već pristupam ovoj sezoni kao da mi je poslednja jer ne znam šta će se desiti posle nje. Sve uvek zavisi od rezultata, to je jasno. Ako rezultati budu dobri, to takođe neće biti problem. Ako ne budu dobri, tako je kako je. Opušten sam po tom pitanju. Zaista razmišljam kao da mi je ovo poslednja sezona, ali ne po pitanju mog pristupa. Nije to nešto što možete da birate. Nemam ugovor za sledeću godinu, ali ga i ne želim u ovom trenutku jer ne znam šta želim da radim. Kada ste brzi, uživate, ako niste brzi, onda nije zabavno, posebno u ovom periodu moje karijere”.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje Velikom nagradom Katara 6. marta i moći ćete da ga pratite ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar