Doviciozo za SK: Vozim bez pritiska, učim sve o novom motoru

Moto GP 21. okt. 202117:01 > 17:043 komentara
Podeli:
Andrea Dovizioso
Printscreen

Povratnik u MotoGP klasu i jedan od najiskusnijih vozača u šampionatu Andrea Dovociozo govorio je za Sport Klub uoči trke u Mizanu kako se snalazi na motoru Jamahe, šta očekuje od naredne trke...

Italijan je aktivan u MotoGP još od 2008. godine, prvo u Hondi, potom i Jamahi i najduže u Dukatiju, da bi se ove sezone vratio u tim u kome vozi i Valentino Rosi.

Na pitanje da li se navikao na takmičenje nakon višemesečnog odsustva, Doviciozo uz smeh kaže da jeste, pošto je zatekao gotovo isti padok kao kada ga je napustio.

POVEZANO

Iza njega su dve trke u ovoj sezoni, a otkrio nam je da li je zadovoljan svojim rezultatima.

Bilo je mnogo bolje u Ostinu, ali verujem da sam brz. Motor je drugačiji, ne znam baš sve detalje i koliki je njegov potencijal. U nekim delovima, veoma je teško biti kompetitivan. Ne znam koliko tu ima prostora za napredak i koliko motor zaista može.

U svakom slučaju, ove sezone srećom nemam nikakav pritisak, mogu da se fokusiram na učenje o motoru i da budem spreman za novi motor na kraju sezone“ kaže Dovi.

Šta ti je najteže palo po dolasku u Jamahu?

U početku, to je bila veličina motora. To je nešto sasvim drugačije. Zatim, i aceleracija je drugačija. Ne možete da stanete usred krivine. To je veoma teško, posebno jer sam ja tako radio ranije. Potrebno je vreme. Ali mislim da je moja najveća prednost na kočenju, gde je motor veoma dobar.

Doviciozo je uporedio motor Jamahe na kojem je vozio pre deset godina i ovaj na kom je trenutno.

Mislim da je DNK slična. Nisam naišao ni na kakve ludorije. Sam ‘grip’ je malo drugačiji, a sve ostalo je veoma slično.“

Da li je dobra stvar što ćeš na ovoj stazi imati dve trke? Prvi put nije bilo lako, ali sada se ukazala nova prilika.

Sigurno. Svaki put kad promenim podlogu, imam određene probleme da se prilagodim i da odradim posao na pravi način. Savršeno je što mogu da se vratim na stazu na kojoj sam vozio pre mesec dana. Nije ovo baš najbolja staza za mene, ali već smo uradili testove, sada posedujemo više informacija„.

Atmosfera će biti posebna, sve zbog jednog čoveka, Valentina Rosija?

Biće lepo. To je poslednja trka u Mizanu za njega. Nešto zaista posebno“ poručio je Rosijev sunarodnik i timski kolega.

Ostanite uz nas za još mnogo zanimljivih intervjua iz Italije.

Komentari

Vaš komentar